• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • 4x hier moet je op letten bij het huren van een auto

4x hier moet je op letten bij het huren van een auto

  • Woon
  • september 7, 2021
  • Comments Off

Wanneer je zelf geen auto hebt kan het erg makkelijk zijn om er één te huren. Natuurlijk wil je dan niet later erachter komen dat je te maken hebt gehad met een onbetrouwbaar verhuurbedrijf of dat je zelf belangrijke dingen over het hoofd hebt gezien. Gebruik daarom de volgende tips op het moment dat je besluit een auto of bus te huren.

Check de contractvoorwaarden

Als je de contractvoorwaarden die horen bij een auto of bus huren goed doorneemt weet je in ieder geval zeker dat er jou naderhand niks kwalijk genomen kan worden. Check dus wanneer je de auto weer moet inleveren en of je bijvoorbeeld de tank weer vol moet hebben op het moment dat je de auto of bus inlevert. Houd daarnaast rekening met zaken zoals de limiet van het aantal kilometers dat met het voertuig gereden mag worden en of je ermee naar het buitenland mag.

Inspecteer het voertuig

Bij een auto of bijvoorbeeld een bestelbus huren is het verstandig om het voertuig goed te inspecteren voor je ermee op pad gaat. Als het voertuig voordat je ermee gaat rijden al gebreken heeft is het slim om dit alvast te melden aan de verhuurder, zodat deze niet denkt dat jij het veroorzaakt hebt. Maak daarom ook altijd foto’s van de auto of bus die je gaat huren; dan kun je altijd aantonen dat jij het niet op je geweten hebt.  

Wie mag er achter het stuur?

Het kan per verhuurbedrijf verschillen hoeveel personen de te huren auto mogen besturen. Soms is dit alleen de persoon die de auto huurt en van wie het rijbewijs aan het huurcontract wordt gekoppeld. Toch kan het makkelijk zijn om er in geval van nood voor te zorgen dat ook iemand anders in het voertuig mag rijden. Overleg dit dan vooraf met een werknemer van het verhuurbedrijf.

Bekijk online reviews

Het kan een goed idee zijn om voordat je bij een verhuurbedrijf aanklopt je een beetje op internet te oriënteren op verschillende opties op dit gebied. Er zijn tegenwoordig veel verhuurbedrijven en het kan dan een uitkomst zijn om aan de hand van reviews en recensies na te gaan welke bedrijven betrouwbaar zijn of niet. Daarbij kun je er zo ook achter komen of het bedrijf in kwestie precies het voertuig heeft dat je nodig hebt. 

Extra tip: houd altijd het telefoonnummer van het bedrijf waar je de auto of bus huurt bij de hand voor het geval er iets mis gaat.

Previous «
Next »