5 Tips om je slaapkamer een make-over te geven

  • Woon
  • september 6, 2018
  • Comments Off
Je slaapkamer is een van de belangrijkste plaatsen in je woning. Het is een plek waar je tot jezelf kan komen na een drukke dag. Vind je je kamer wat afgeleefd en wens je ze een make-ver te geven? Hieronder lees je 5 makkelijk te volgen tips.

1. Nieuw kleurtje aan de muur

Een nieuw kleurtje aan de muur doet wonderen en zal je onmiddellijk een fris gevoel geven. Wil je niet de hele kamer overdoen, schilder dan één muur, de zogenaamde accentmuur.

2. Ander bedlinnen

Het klinkt misschien te eenvoudig, maar met nieuw bedlinnen zal je een groot verschil kunnen maken. Koop nieuwe lakens, kleurrijke kussenslopen, een nieuwe bedsprei in totaal andere kleuren dan deze die je gewend bent: een spectaculaire verandering zonder veel moeite !

3. Nieuwe raamdecoratie

Installeer nieuwe gordijnen of raamdecoratie. Er zijn tegenwoordig op de markt prachtige alternatieven voor de klassieke gordijnen beschikbaar die je slaapkamer onmiddellijk in een andere sfeer zullen onderdompelen.

4. Zachte verlichting

Overweeg ook te veranderen van verlichting. Onrechtstreekse verlichting is nog steeds aangenamer in een slaapkamer dan de de traditionele luchter. Anderzijds kan een indrukwekkende luchter met kraaltjes net wel een goed idee zijn. Of wat dacht je van een paar sfeervolle lampjes op je nachtkastje ?

5. Verfrissende accessoires

Indien je geen zin hebt om nieuwe meubels te kopen, kan je je slaapkamer een make-over geven door je accessoires aan te passen zoals vaasjes, plantjes, nachtlampjes, schilderijtjes, tapijtjes enz. Indien je deze bij elkaar laat passen of smaakvol mengt, kan je een volledige nieuwe sfeer creëren voor een prachtige slaapkamer.

Je kan in plaatselijke winkeltjes en via het internet allerlei leuke spulletjes vinden natuurlijk, maar het juiste gereedschap gebruiken is ook van essentieel belang voor een snelle en geslaagde make-over. Op Mastertools.nl vind je een grote waaier aan handig en betaalbaar gereedschap om je aanpassingswerken te vergemakkelijken en tot een goed einde te brengen.

Previous «
Next »