Alles over vingerlassen

  • Woon
  • november 12, 2020
  • Comments Off
vingerlassen

Als u plannen hebt voor een ingrijpende verbouwing van uw huis dan komt daar veel bij kijken. Zo heeft u bij een grootse verbouwing altijd veel hout nodig. Vooral als u van plant bent om zoveel mogelijk zelf te doen. U draait uw hand misschien niet om voor een flinke doe-het-zelfklus of u helpt zelf bij een ingehuurde klusser. In beide gevallen loopt u waarschijnlijk tegen een aantal moeilijkheden aan. Werken met hout betekent veel restafval, dat u eigenlijk tot een minimum wilt beperken. Waarschijnlijk houdt u er al rekening mee dat hout van nature werkt, waardoor uw rechte houtverbindingen op den duur minder recht worden en onder spanning komen te staan. Dit alles kunt u voorkomen door uw hout te laten vingerlassen

Wat is vingerlassen precies?

Vingerlassen is een freestechniek waarbij twee uiteinden hout die u aan elkaar wilt verbinden, een getand patroon krijgen. Dit patroon neemt veel van de spanning die zich in het hout kan opbouwen weg. Uiteraard gaat er tijdens het vingerlassen houtmateriaal verloren, maar vergeleken met andere technieken is dit minimaal. Voor u is dat voordelig, omdat u veel gemakkelijker kunt berekenen hoeveel hout u daadwerkelijk nodig heeft. Dat geeft u meer regie over uw budget en levert minder houtafval op. De dunne profielen van gevingerlast hout kunt u eenvoudig met elkaar verlijmen. Dit zorgt voor een stevige, stabiele en duurzame verbinding waarbij uw hout zo min mogelijk werkt. U wilt rechte kozijnen die ook na jaren nog kaarsrecht zijn? Door uw hout te vingerlassen maakt u dit mogelijk. Heeft u toch resthout over, na afloop van uw project? Door uw resthout eveneens te laten vingerlassen, kunt u het voor diverse andere doeleinden gebruiken.

Hoe kan gevingerlast hout u met uw bouwproject helpen?

Op het gebied van vingerlassen van verschillende soorten hout is er inmiddels veel ervaring. Er wordt gevingerlast met topkwaliteit precisieapparatuur. Als ze uw hout gaan vingerlassen, dan mag u rekenen op zo’n tien jaar garantie op de betrouwbare vingerlasverbindingen. Maar er is nog meer wat handig is om te weten. U kunt uiteraard van tevoren berekenen hoeveel hout u nodig heeft en dat laten vingerlassen, voordat u aan de slag gaat. Het kan echter ook voorkomen dat uw project zo omvangrijk is, dat u uw voorraad gevingerlast hout liever in delen geleverd krijgt. Bij Bear Optima Wood kan uw gevingerlast hout exact op die momenten leveren waarop u het ook daadwerkelijk nodig heeft. Dat scheelt u ruimte en tijd en maakt het werken voor u aanzienlijk efficiënter. 

Previous «
Next »