Beddengoed advies voor de warmere dagen van het jaar

  • Woon
  • juni 23, 2017
  • Comments Off

Een veel aangesneden onderwerp tijdens de hittegolven in de zomer is het lage aantal uren slaap dat je kan maken. Door de hitte zweet je weg in bed en kom je onder het klamme dekbed maar niet in slaap. Maar hoe kan je je nu het beste wapenen tegen deze hitte, zodat je toch nog fit aan de dag kan beginnen?

  1. Zomerdekbed

Veel mensen hebben één dekbed voor het gehele jaar. Dat betekent dus ook dat je dekbed niet voor alle seizoenen even geschikt is. Voor de winter kan je daarom beter een dikker dekbed hebben, waar je het wat warmer onder hebt. Voor de zomer bestaan speciale zomerdekbedden. Deze zijn dunner en ventileren beter, waardoor ze niet klam aan zullen voelen. Doordat er minder vulling in zit, zijn deze in prijs ook lager. Ideaal dus! Een tweede optie is een 4-seizoenendekbed. Deze heeft verschillende delen, welke aan elkaar te bevestigen zijn. Daardoor kan je per seizoen de ideale dikte van je dekbed kiezen. Wanneer zelfs deze dekbedden nog te warm zijn, kan je altijd overwegen om alleen een laken als deken te gebruiken.

  1. Hoeslaken

In de zomer zweet je meer, waardoor je het best een hoeslaken kan nemen dat van een materiaal is gemaakt wat goed het vocht opneemt. Een satijnen of flanellen hoeslaken is daarom af te raden. Een katoenen of jersey hoeslaken neemt daarentegen het vocht goed op en ademt meer door. Naast de keuze voor het materiaal hoeslaken is het zeer belangrijk om het hoeslaken meerdere keren per week te verschonen. Je transpireert meer in de zomer, waardoor het hoeslaken al snel klam aan kan voelen na een paar nachten. Het is ook niet bevorderlijk voor de hygiëne wanneer je hier te lang mee wacht.

  1. Matrasbeschermer

Naast een hoeslaken is een matrasbeschermer zeer belangrijk in de zomer. Dit is namelijk vaak de laatste beschermlaag  voor het matras. Zoals al meerdere malen aangegeven, zal er meer transpiratievocht in de zomer los komen. Een matrasbeschermer is een soort verdikt hoeslaken wat extra veel vocht op kan nemen. Hierdoor wordt voorkomen dat het vocht in het matras gaat trekken. Transpireer je zelfs meer dan een gemiddeld persoon? Dan is een waterdichte matrasbeschermer een zeer goede optie. Dan is het matras verzekerd van een goede hygiëne.

Wanneer je bovenstaande 3 tips in acht neemt, zullen de zomernachten als een stuk aangenamer ervaren worden!

 

Previous «
Next »