De mogelijkheden van wanddecoratie in de woonkamer

  • Woon
  • september 19, 2018
  • Comments Off

Heb je zin om je woonkamer te decoreren? Gelukkig bestaan er veel mogelijkheden en ideeën om dit mogelijk te maken. De meest voor de hand liggende manieren zijn bijvoorbeeld het gebruik van kussens, kaarsen, verlichting, vloerkleden en andere (kleine) decoratieve accessoires. Maar wist je ook dat er eindeloze mogelijkheden zijn om de muur van je woonkamer te decoreren? Wanddecoratie is zeker een leuk idee als de muur van je woonkamer een egale kleur heeft. In dit artikel delen we een aantal mogelijkheden zodat je inspiratie op kunt doen! 

woonbeleving wanddecoratie1

Bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/foto-op-canvas

Hang schilderijen op

Het eerste idee dat we zullen bespreken, is het ophangen van mooie schilderijen. Je kunt kiezen voor een enkel groot schilderij, maar uiteraard is het ook mogelijk om een hele collectie aan kleinere schilderijtjes op te hangen. Hierbij zou je kunnen denken aan een mooie schilderij of een fotocollage afgedrukte op bijvoorbeeld canvas, hout of aluminium. En verder kun je ook met kleuren spelen: kies contrasterende kleuren voor een speels en eigentijds effect, terwijl kleuren in hetzelfde kleurenpalet juist voor een rustig effect zullen zorgen. En natuurlijk is er ook veel te kiezen op het gebied van omlijstingen. Er zijn verschillende soorten, formaten en kleuren schilderijlijsten te verkrijgen. 

Posters

Zijn schilderijen een beetje boven je budget en ben je daarom op zoek naar een goedkoper alternatief? Ga dan voor posters! Posters zijn erg veelzijdig en kunnen bijvoorbeeld een prachtige afbeelding bevatten, maar ook inspirerende teksten of motiverende quotes. Bij het ophangen van posters kun je ook afwisselen tussen kleine en grote formaten en spelen met symmetrie of juist asymmetrie. 

Een tapijt aan de muur

Tapijten zijn traditioneel bedoeld als vloerkleden, maar tegenwoordig is het helemaal hip om deze aan je muur te hangen! Tapijten als wanddecoratie geven een eigentijdse en creatieve uitstraling. Op kleine muren kun je kleine tapijten hangen, maar op grote muren kun je losgaan met grote tapijten. Er bestaan heel veel soorten tapijten in allerlei kleuren en stoffen, dus je kunt geheel naar eigen smaak eentje uitzoeken om je muur wat meer spice te geven. 

Servies ophangen aan je muur

Dit is misschien een onconventionele manier van je muur decoreren. Servies uit je servieskast kun je namelijk ook heel goed gebruiken als wanddecoratie! Dit zorgt voor een zeer speels effect. Door verschillende vormen en kleuren servies te gebruiken, zul je een bijzondere uitstraling geven aan je muur. Er kan gekozen worden voor een bepaalde kleur servies, maar het combineren van allerlei verschillende kleuren behoort ook tot de mogelijkheden. Zorg er wel goed voor dat het servies goed aan de muur vastgemaakt wordt. We weten dat scherven geluk brengen, maar het is toch zonde als het servies stuk valt op de grond! 

woonbeleving wanddecoratie2Bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/fotolijsten

Versier je muur met fotolijstjes

Ben je op zoek naar een persoonlijke wanddecoratie? Dan kun je gebruikmaken van fotolijstjes! Fotolijsten zijn verkrijgbaar in allerlei denkbare kleuren, vormen en formaten. Als je leuke portretfoto’s en familiefoto’s in een lijst doet, kun je er een mooie persoonlijke muur mee creëren. Je zult iedere keer herinnerd worden aan die mooie en persoonlijke momenten uit je leven als je naar de muur kijkt. Ga voor zwart-wit foto’s als je een rustig effect wilt. Uiteraard zijn gekleurde foto’s ook prachtig van die ene bijzondere reis die je gemaakt hebt. Je zult iedere keer vrolijk worden als je hiernaar kijkt! Voor een extra speels effect kun je verschillende soorten fotolijsten samen bij elkaar hangen. Met fotolijsten zijn de mogelijkheden voor wanddecoratie eindeloos!

Previous «
Next »