De perfecte schutting voor je tuin vinden

  • Woon
  • augustus 7, 2018
  • Comments Off

Schuttingen zijn zonder twijfel een van de beste voorzieningen die je kan kiezen om je tuin een extra dimensie te geven. Zoals dat bij elke aankoop voor de woning het geval is, is het natuurlijk wel belangrijk dat je precies de juiste houten schutting vindt voor jouw situatie. Veel factoren spelen hierbij een belangrijk rol, en een duidelijk overzicht daarop is zeker van belang als je het beste uit je tuin wil halen!

Voor elke tuin een houten schutting

Elke woning is anders, en dat betekent ook dat elke tuin anders is. Het aanbod aan schuttingen is dan ook erg uitgebreid om aan de vraag van de vele verschillende voorkeuren en stijlen te voldoen. Het volgende overzicht geeft enkele van de populairste schuttingen, en wat meer informatie over de vele voordelen die ze bieden!

erfafscheiding

1. Een gewone houten erfafscheiding

Een houten schutting of erfafscheiding is een van de populairste opties voor zij die meer privacy willen in de tuin en het terras. De neutrale uitstraling van een dergelijke schutting maakt het de perfecte optie voor wie een gewone tuin heeft, maar toch van heel wat comfort en luxe wil genieten. Hardhout is in verscheidene afwerkingen verkrijgbaar – van mat tot glanzend en van verticale planken tot platen, alles kan. Het grote voordeel is dat hardhout er erg verzorgd uitziet, en dat pottenkijkers geen enkele kans maken.

2. Een kokos schutting voor een tropische atmosfeer

Een bamboe schutting of erfafscheiding is dan weer de perfecte oplossing voor wie een iets exotischere tint in de tuin wil verwerken. Bamboe mag dan wel misschien niet de beste oplossing zijn als je op zoek bent naar de ultieme afscherming, het is wel een optie voor wie een unieke look en feel wil creƫren in de tuin. Daarbij is bamboe erg licht en eenvoudig te behandelen, waardoor de plaatsing van je schutting ook niet echt ingewikkeld is of lang duurt!

3. Een kokos schutting voor de avonturiers

Wil je het liever nog een stapje verder nemen bij de inrichting van je tuin, dan is kokos een goede optie. Een dergelijke erfafscheiding bied je meer privacy dan bamboe vanwege de dikke, donkere bast die kokos zo bekend maakt. Langs de andere kant doet kokos de tuin wel avontuurlijk en exotisch ogen!

Previous «
Next »