De woontrend van dit moment: vloerverwarming

  • Woon
  • december 24, 2020
  • Comments Off
vloerverwarming

Vloerverwarming wordt erg veel toegepast. Een nieuwbouw woning heeft tegenwoordig bijna standaard dit type verwarming en veel mensen kiezen bij een verbouwing hier ook steeds meer voor. Vroeger had vloerverwarming slechts een bijrol en moest deze altijd in combinatie zijn met radiatoren. Tegenwoordig kan vloerverwarming echter ook de hoofd verwarmingsbron zijn. Vloerverwarming direct onder een houten vloer leggen is tegenwoordig ook geen probleem meer. Wil je weten of een vloerverwarming ook voor jou interessant kan zijn, lees dan verder.

Gelijkmatige opwarming van de ruimte

Bij vloerverwarming komt de warmte vanuit de vloer door de kamer. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmte in de gehele ruimte, zonder dat er plekken in de ruimte onverwarmd zijn of dat het benauwd wordt. In tegenstelling tot traditionele radiatoren, waarbij de temperatuur kan fluctueren, wordt vloerverwarming niet oververhit. In plaats daarvan wordt de gewenste temperatuur bereikt door een thermostaat op de muur te gebruiken. Daarnaast levert vloerverwarming een gemiddelde besparing op van 15% ten opzichte van radiatoren. Dit komt door de bovengenoemde efficiënte manier waarop de ruimte verwarmd wordt.

Elektrische vloerverwarming of een op water gebaseerd systeem

Er zijn twee verschillende soorten vloerverwarmingen op de markt: de elektrische vloerverwarming en de op water gebaseerde systemen. Beide typen zorgen voor verwarming in een kamer vanaf de vloer voor een consistente, efficiënte warmte. Bij warmwatersystemen wordt heet water door buizen gevoerd om warmte te creëren, terwijl bij elektrische vloerverwarming de bedrading onder de vloer verwarmt wordt om zo warmte te genereren. Traditionele radiatoren moeten worden verwarmd tot een hoge temperatuur om een ruimte goed te kunnen verwarmen, terwijl vloerverwarming op een lage temperatuur hoeft te draaien. Hierdoor verbruikt het een stuk minder energie, wat zorgt voor lagere energierekeningen.

Energiebesparend

Weinig tot geen onderhoud aan een vloerverwarming

Wanneer de vloerverwarming is geïnstalleerd, is er vrijwel geen onderhoud nodig. Op de vloerverwarming zit levenslange garantie en de ‘Warmup’-verwarmingsregelaars zorgen ervoor dat de ruimte op de meest efficiënte manier wordt verwarmd. Dit gebeurt zowel automatisch via een Smart WiFi Thermostaat, of, indien gewenst, met een programmeerbare thermostaat. Deze kan zo worden geprogrammeerd dat de ruimte verwarmd wordt op een ingestelde tijd en dat de verwarming ‘s nachts wordt uitgeschakeld.

Radiatoren hoeven je interieur niet meer te ontsieren

Dankzij vloerverwarming kan je genieten van een volledig verwarmde ruimte, zonder radiatoren aan de muren. Zelfs de meest moderne radiatoren nemen ruimte in beslag. Zo kun je de extra ruimte praktisch gebruiken of een minimalistische look creëren. Met vloerverwarming hoef je geen rekening meer te houden met het inrichten van de ruimte om de radiatoren heen.

Previous «
Next »