• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Deze planten kunnen zowel in de tuin als jouw woning

Deze planten kunnen zowel in de tuin als jouw woning

  • Woon
  • mei 12, 2023
  • Comments Off
ranonkel

Planten en bloemen zijn goed voor jouw welzijn. Je hebt te allen tijde iets om naar te kijken en ze kunnen jou algehele gezondheid verbeteren. Veel planten en bloemen zijn uitsluitend geschikt voor binnen of buiten, maar er zijn ook varianten die zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan ranonkels, welke je als snijbloemen in de woning kan gebruiken. Maar welke planten en bloemen zijn nog meer geschikt voor zowel in de tuin als in de woning? Onderstaande informatie zet een aantal mogelijkheden voor jou op een rij.

Kruiden als multifunctioneel gewas

Een van de meest populaire planten voor zowel binnen als buiten zijn kruiden. De populariteit hebben ze te daken aan de eenvoud waarmee je ze kan kweken en de veelzijdigheid die ze met zich meebrengen. Vooral basilicum, rozemarijn, munt en tijm zijn populair en kan je inzetten voor de maaltijden en jouw drinken. Het enige wat je nodig hebt, is een zonnige plek. Je kan ze dus eenvoudig op de vensterbank voor het raam zetten of in de tuin of op het balkon plaatsen. Je hebt een multifunctionele oplossing voor jouw woning of tuin in handen.

Begonia’s in meerdere kleuren beschikbaar

Begonia’s kennen veel mensen vooral voor buiten. Toch zijn het bloeiende planten die het zowel binnen als buiten goed doen. Deze planten komen in een groot aantal kleuren en maten en ze zijn heel eenvoudig te onderhouden. Zelfs als je geen groene vingers hebt, zijn deze planten dus een goede keuze. De bloembollen kopen zorgt dat je ze vanaf het begin al kan op zien bloeien en verder kan laten groeien. Houd er wel rekening mee dat ze gedeeltelijk in de schaduw moeten staan. Dus zet ze niet in de volle zon in de tuin.

Geraniums als meest bekende variant

Geraniums kennen we allemaal. Veel mensen zetten deze binnen, maar ook buiten kunnen ze een mooie uitstraling geven. Het zijn mooie en kleurrijke bloeiende planten, welke eenvoudig te onderhouden zijn en vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst jouw woning en tuin van kleur voorzien. De planten houden van veel zonlicht. Zorg er dus voor dat je ze op de vensterbank plaatst als je binnen wilt genieten van meer kleur. Ook moet je ze voldoende water geven om de groei te bevorderen. Vanaf dat moment geniet je van de kleur van deze plant.

Haal de jungle binnen

Een laatste plant welke je zowel binnen als buiten kan gebruiken is de Pothos. Het zijn voornamelijk populaire kamerplanten door de slingerende, lange stelen en glanzende bladeren. Je hebt hiermee dus gelijk een soort jungle in huis. Buiten doen deze planten het echter ook goed. In de tuin moet je de plant wel in de halfschaduw zetten. Te veel direct zonlicht zorgt dat de bladeren verschroeien. Ga je een keer voor langere tijd op vakantie? Geen probleem. Deze planten kunnen ook in drogere omstandigheden voor langere tijd overleven. Jouw woning en tuin zijn helemaal naar wens.  

Previous «
Next »