Een sfeervolle Douglas tafel

  • Woon
  • januari 26, 2021
  • Comments Off
douglas tuintafel

De industriële stijl is hip en happening, beton, hout en staal zijn veelgebruikte materialen voor meubels. Met staal en beton kan een ruimte soms kil overkomen, houten meubels worden dan ook vaak gebruikt om wat warmte te geven. Daarnaast is hout robuust en stoer, iets wat goed past in de industriële stijl. U kunt een tafel van hout niet alleen voor binnen gebruiken, maar ook buiten is een houten tafel mooi. Het heeft een rustieke uitstraling en is bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Een populair houtsoort voor tafels en meubels is Douglas hout. Douglas hout wordt gebruikt voor verschillende type meubels, zoals een Douglas tafel of overkapping. Waarom zou u een Douglas tafel aanschaffen en wat zijn de voordelen van dit houtsoort?

Wat is Douglas hout?

In veel bosgebieden in West Europa is de Douglasspar (een naaldhoutsoort) de afgelopen decennia in grote hoeveelheden geplant. Alleen in Frankrijk al groeit er jaarlijks 1 miljoen kuub Douglas hout. Waarom zou u voor een Douglas tafel kiezen? Ten eerste is Douglas hout is een zeer hard houtsoort. Die hardheid is er niet alleen in het begin maar wordt na droging steeds harder. Hierdoor is het bij uitstek geschikt om meubels van te maken zoals een Douglas tafel. Het hout is robuust en kan goed tegen een stootje waardoor u er jaren plezier van hebt. Ook heeft Douglas hout als voordeel dat het hout goed van structuur is. Dit speciale houtsoort heeft een fijne tot matig grove nerf en heeft daardoor een mooie uitstraling. Een Douglas tafel is daardoor zonder opsmuk al mooi van zichzelf. En verder is het hout en dus uw Douglas tafel ook nog eens speciaal behandeld. Onbehandeld gaat het hout tien tot vijftien jaar mee en door de behandeling is de tafel beschermd tegen alle weersinvloeden en gaat de tafel nog langer mee.

Meer dan alleen tuinmeubelen

Douglas hout wordt niet enkel voor een Douglas tafel of voor andere meubelen in de tuin gehanteerd. Douglas hout wordt ook veelvuldig toegepast voor het maken van veranda’s, pergola’s, vlonders bruggen en schuttingen. Deze vele toepassingen geven wel aan dat dit houtsoort bijzonder populair is. Het houtsoort is zowel buitens- als binnenshuis prima te gebruiken. Zo kan een Douglas tafel een prima aanvulling zijn op de rest van het meubilair, maar het Douglas hout kan ook prima materiaal zijn voor lambrisering, vloeren, wandbekleding en plafonds. Wilt u graag een Douglas tafel laten maken? Dan kunt u deze geheel op maat laten maken. U hebt de ruime keuze uit een ronde, vierkante of rechthoekige Douglas tafel. De tafel kan ook in de winter prima buiten blijven staan.

Previous «
Next »