• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Filtering van geurtjes in huis: hoe belangrijk is het nou eigenlijk?

Filtering van geurtjes in huis: hoe belangrijk is het nou eigenlijk?

  • Woon
  • december 13, 2018
  • Comments Off
luchtfilter

Filtering van geurtjes zit in de lift. Steeds meer nieuwbouwwoningen zetten in op het verwijderen van hinderlijke geurtjes binnenshuis. Maar waarom zou je überhaupt die investering doen: is het wel echt belangrijk? De praktijk toont aan van wel. Maar hoe belangrijk is het nou eigenlijk? Onderstaande drie redenen beantwoorden die vraag.

# 1. Belangrijk voor een gezonde omgeving

Tenzij je in Shanghai woont, is de lucht binnenshuis veel ongezonder dan buiten. De vervuiling van de binnenlucht kan hierbij allerhande gezondheidsproblemen opwekken. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, concentratieproblemen, benauwdheid, irritatie van de luchtwegen en zelfs een chronische hoest. Voor mensen die te kampen hebben met longziektes, allergieën of astma kunnen die nadelige gezondheidsgevolgen nog een stuk groter zijn. Filters filteren niet alleen de geurtjes maar ook allerhande stof- en vuildeeltjes, waardoor ze optimaal bijdragen aan een gezonde leef- en woonomgeving.

Woon je overigens aan een belangrijke verkeersader of wil je ook rook- en tabakgeuren filteren? Ook dan zijn goede filters een absolute aanrader. Onder andere de Brink WTW filters van Filterfabriek.nl dienen dit doel uitstekend.

# 2. Beschermt het meubilair tegen nare geurtjes

Nare geurtjes zoals tabaksrook tasten niet alleen de woonbeleving aan, maar ook het meubilair. Een bank die rook lijkt uit te ademen, zal je heus niet opnieuw tweedehands kunnen verkopen. Nare geurtjes zorgen er dan ook voor dat de aanwezige huisraad razendsnel aan waarde inboet. Maar ook het behangpapier wordt in een mum van tijd aangetast, waardoor de verhuurder misschien wel een schadevergoeding eist! Op die manier weet de filtering van geurtjes zich eenvoudig terug te verdienen, zoveel is duidelijk.

# 3. Extra fijn thuiskomen!

Wie de hele dag thuis is, zal muffe geurtjes niet meteen opmerken. Meestal merken we het dan ook na een hele dag werken. Al snel gaan de ramen dan wel open. Natuurlijk is het extra fijn thuiskomen als je niet meteen curatief moet ingrijpen. Ook wanneer er bezoek wordt verwacht, is het leuk om te weten dat muffe en onaangename geurtjes geen pijnlijke realiteit hoeven te zijn.

Tijdens de winterperiode zal jouw energierekening jou bovendien ook dankbaar zijn: samen met de geurtjes gaat ook de warmte verloren bij het openen van het raam. Met een actieve filtering van geurtjes heb je dat probleem niet.

Previous «
Next »