Hier moet je aan denken als je een nieuw matras gaat kopen

  • Woon
  • september 9, 2021
  • Comments Off
matras kopen

Iedereen weet dat een goede nachtrust belangrijk is. Niet alleen heeft ons lijf deze rust nodig om gezond te blijven, maar alleen door een goede rust in de nacht, kunnen we overdag productief zijn. Het is daarom belangrijk dat je een goed bed hebt, en een matras is daar het belangrijkste onderdeel van. Matrasfabrikanten zoals Yousleep hebben dit begrepen en doen veel aan onderzoek om jou de best mogelijke nachtrust te kunnen geven.

Een matras kopen doe je echter niet elk jaar en dus kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken als je een matras gaat aanschaffen. Hieronder helpen we je daarom bij het maken van die keuze.

Laat je eigen ervaring mee tellen bij het bepalen van een nieuw matras

Een belangrijke graadmeter voor het kiezen van het juiste matras zijn je eigen ervaringen. Misschien ben jij wel ontzettend tevreden over je oude matras, wat het kiezen voor een nieuwe erg makkelijk maakt: neem hetzelfde type. Misschien heb je juist wel elders gemerkt hoe een goed matras ligt, zoals in een hotel, of bij vrienden. Kortom: je eigen ervaring is erg belangrijk om erachter te komen wat je wensen zijn met betrekking tot het kopen van een nieuw matras.

Slaaphouding bepaalt het type matras

De keuze voor een nieuw matras wordt ook bepaald door je slaaphouding. Slaap je op je zij, dan is een zachter matras van koudschuim bijvoorbeeld een aanrader. Mensen die op hun rug of buik slapen, kiezen voor een harder matras met traagschuim of pocketvering. Ben je licht en klein van stuk, dan is een hard matras al gauw veel te stevig voor jouw lichaamsbouw. Je hebt dan meer baat bij een zachter matras, dat goede ondersteuning biedt. Ben je zwaarder of lang dan is een harder matras juist fijner, omdat je er dieper in zakt. Een zacht matras kan dan juist weer problemen geven.

Een koudschuim matras is dik en bestaat uit verschillende lagen schuim. Ideaal voor zijslapers en paren. Traagschuim is zachter en onthoudt hoe je lag als je bijvoorbeeld ’s nachts even naar het toilet bent geweest. Het past bij alle slaaphoudingen en is vrij warm. Een latexmatras is ook warm, maar zacht en fijn voor buik- en zijslapers. Een matras met veren is het stevigst en geeft vering aan het lichaam. Een pocketvering matras bevat luchtdoorlatende pockets. Dat is fijn als je het snel warm hebt. Het past goed bij rug- en buikslapers.

Previous «
Next »