Hoe een vloer de sfeer in huis bepaalt

  • Woon
  • januari 26, 2017
  • Comments Off

Wie een huis gaat inrichten, moet rekening houden met de stijl en kleur van de vloer. Wie een huis gaat bouwen, kiest bij zijn smaak en stijl een kleur en type vloer. Wie kinderen neemt, bedenkt vervolgens goed voor welke vloer hij/zij moet kiezen… kortom: de vloer is een belangrijke inrichtingspijler. Sta jij voor de keuze van een nieuwe vloer? Neem onderstaande informatie dan ter harte!

Je vloer: bepalend voor sfeer in huis

Een lichte, witte vloer kijkt lekker licht en ruimte. Maar kan ook heel klinisch en ongezellig zijn. Kies jij voor een lichte vloer? Maak het huis dan warm en knus met meubels, stoffering en accessoires. Vind je dat lastig? Of ga je je woning inrichten met meubels die je al hebt? Houd dan rekening met de meubelstijl bij het kiezen van je vloer. Wit op wit kan bijvoorbeeld erg ongezellig worden.

Heb je kinderen?

Heb je kleine kinderen in huis? Dan zijn sfeer en smaak niet de enige aankoopmotivatie voor jouw vloer. Je wilt dan natuurlijk ook een vloer waarop je niet alles ziet, en waarop je kids zonder schade (aan kleding en lijf) kunnen rond kruipen. Gelukkig zijn ook onderhoudsarme vloeren tegenwoordig zeer betaalbaar én sfeervol. Denk aan een PVC vloerbedekking of een laminaatvloer. Ze zijn in veel dessins verkrijgbaar, zoals hout: sfeervol én onderhoudsarm. Ideaal dus voor huishoudens met kinderen.

Je bestaande vloer gezelliger maken?

Heb jij een laminaatvloer? Of een gietvloer? Of een vinylvloer? En vind je je vloer niet sfeervol genoeg van zichzelf? Dan kunnen vloerkleden, karpetten en matjes veel extra gezelligheid brengen. Kies dan een mooi hoogpolig vloerkleed of een stoere koeienhuid voor onder je salontafel.

Oftewel: je vloer is een belangrijke sfeermaker óf sfeerbreker in huis. Let dus goed op je smaak van je inrichting voordat je een vloer kiest. Ga je voor veilig? Kies dan een “standaard” laminaatvloer. Niks mis mee: deze is overal goed mee te combineren en verkoopt ook nog erg gemakkelijk in de toekomst.

Previous «
Next »