Inspiratie om het toilet leuk aan te kleden

  • Woon
  • januari 12, 2018
  • Comments Off

Het kleinste kamertje van het huis is vaak ook het kamertje dat het meest wordt gebruikt. We hebben het natuurlijk over het toilet. Iedere dag spenderen we redelijk veel tijd op het toilet. Dat terwijl het toilet nou niet echt de meest gezellige ruimte is. Zonde, je brengt er immers zoveel tijd door. Vandaar hier een aantal tips en inspiratie-ideeën om het toilet wat gezelliger te maken.

Zorg dat je wat te doen hebt op het toiletleuke toilet

Terwijl je je behoefte doet, is het vaak wel fijn om eventjes iets anders te doen. Het toilet is immers wel een plek waar je (hopelijk) even rust hebt. Veel mensen gaan op hun telefoon klieren terwijl ze op het toilet zitten. Zonde, maak het toilet gezellig. Je kunt bijvoorbeeld een bak met tijdschriften of kranten neerleggen. Als je dat leuk vindt kan je ook wat puzzelboekjes neerleggen met sudoku’s of woordzoekers.

Herinneringen op het toilet

Wanneer je jouw toilet leuk wil aankleden, is het ook leuk om wat persoonlijke herinneringen toe te voegen als wc aankleding. Je kan simpelweg wat fotolijstjes neerzetten op een plank boven het toilet, maar je kunt ook een collage hangen die je aan de deur kan hangen. Denk aan kinderfoto’s, vakantiefoto’s, oude ansichtkaarten enzovoort. Het vrolijkt je toilet niet alleen meteen op, het zal jou ook opvrolijken iedere keer dat je naar het toilet gaat.

Koop een leuke toiletbril

Er is genoeg wc inspiratie, maar uiteindelijk gaat het toilet toch wel om het toilet zelf. Probeer deze er dus ook vrolijk uit te laten zien. Tegenwoordig zijn er veel leuke toiletbrillen te koop. In mooie kleuren, met een print van de zee enzovoort. Je kunt een toiletbril kopen die je gewoonweg erg geinig vindt, maar je kan ook kiezen voor een bril die qua kleurtoon past bij de rest van het toilet.

Werkjes van de kinderen

Als je kinderen hebt, zijn hun knutselwerkjes ideaal als wc aankleding. Kinderen maken zo enorm veel knutselwerkjes op school en thuis dat je ze gewoonweg niet allemaal op de koelkast kunt hangen. Op het toilet is relatief veel plek, je hebt de muren en de deur. Mocht je kind thuiskomen met een knutselwerkje dan is het leuk om deze op het toilet te hangen. Niet alleen kan je laten zien dat je trots bent op je kind, je hebt vaak ook iets heel artistieks om naar te kijken. Daarnaast kan je om de paar weken het werkje gewoon vervangen door een nieuwe creatie.

Hang een kalender op het toilet

Tegenwoordig worden wij altijd aan verjaardagen herinnerd door FaceBook, toch kan het zomaar zo zijn dat je een verjaardag vergeet. Hang dus een leuke kalender op. Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens heel praktisch. De kans is immers kleun dat je ooit nog een verjaardag zal vergeten.

Koop leuke handdoekjes en zeep

Je kunt als wc inspiratie ook gewoon leuke handdoeken en zeep ophangen. Kies voor een zeep, handdoekje en luchtverfrisser die je écht leuk en lekker vindt. Ook is het leuk om een lekkere geurkaars te kopen voor op het toilet. Als je een plank boven je toilet installeert, kan je deze hier prima neerzetten.

Genoeg toilet ideeen zijn er dus. Persoonlijke voorkeur is belangrijk bij deze toilet ideeen en wc ideeen. Sommige mensen zullen de wc ideeen van werkjes en foto’s te persoonlijk vinden voor een toilet. Doe vooral wat je zelf prettig vindt.

Previous «
Next »