• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Interieurtips: jouw interieur vrolijken persoonlijk maken met een fraaie fotowand

Interieurtips: jouw interieur vrolijken persoonlijk maken met een fraaie fotowand

  • Marco
  • augustus 8, 2019
  • Comments Off
fotowand woonkamer

Voordelen van fotowand woonkamer

In Nederland zie je steeds vaker dat mensen het interieur opleuken met een fotowand. Met een fotowand woonkamer krijgt het interieur een gezellige, persoonlijke sfeer en wordt het eigenlijk meteen gezellig in huis. En gezelligheid is toch wat we allemaal willen? Verder is een groot voordeel van een fotowand maken het feit dat grotere, kale muren er met een fotowand een stuk aantrekkelijk uitzien. De woonkamer lijkt qua ruimte direct een stuk minder leeg. En ten slotte is het interieur opleuken met een fotowand mogelijk zonder dat er geboord hoeft te worden. In dit artikel met leuke fotowand ideeën lees je hoe een fotowand maken zonder boren aangepakt moet worden. En natuurlijk maak je kennis met nog meer fotowand ideeën waar jij je voordeel mee kunt doen!

1. Een fotowand zonder dat je hoeft te boren

Om meteen met de deur in huis te vallen: een fotowand maken zonder boren realiseren, hoe pak je dat aan? Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden. Zo zijn er tegenwoordig handige plakspijkers en plakschroeven, die je muurvast aan de wand kunt bevestigen om jouw fotolijsten aan op te hangen. Verder kun je ervoor kiezen om de fotolijsten gewoon op de grond te zetten, zeker als de lijsten lekker lang en hoog zijn is dat een optie. Een fotowand maken zonder boren kan ook door gebruik te maken van een houten bankje of tafel, waar de fotolijsten op gezet kunnen worden. Fotowand ideeën genoeg dus, zonder dat er geboord hoeft te worden!

2. Digitale fotolijsten

Het interieur opleuken met een fotowand kan ook op een originele en eigentijdse manier door gebruik te maken van digitale fotolijsten. Hierbij kun je foto’s uploaden en instellen hoe deze getoond worden. Het mooi van digitale fotolijstjes is dat je zelf bepaald wat voor fotoshow er zichtbaar is en de foto’s altijd eenvoudig kunt verversen en vernieuwen. Daarbij is dit een voordelige optie, omdat voor het vernieuwen van de fotolijsten niet telkens nieuwe foto’s afgedrukt hoeven te worden.

3. Maak een mooi wandpatroon

Een fotowand woonkamer komt nog beter tot uitdrukking, optisch gezien, als je van de foto’s een leuk patroon maakt. Hang ze bijvoorbeeld op in de vorm van een ster, of een driehoek, zodat de fotolijst direct de aandacht trekt. Een plusteken ziet er ook fraai uit. Probeer het maar eens uit!

Previous «
Next »