• Homepage
  • >
  • Keuken
  • >
  • Kies voor stijl en elegantie met een zwarte keuken

Kies voor stijl en elegantie met een zwarte keuken

  • Woon
  • juni 25, 2024
  • Comments Off
zwarte keuken

Een nieuwe keuken kopen? Dan zijn er een heleboel keuzes die gemaakt moeten worden. Een van de belangrijkste keuzes is de kleur. Welke kleur kies jij? Zwart is een goede en steeds vaker gekozen optie. In deze blog lees je waarom.

Tijdloos

Bij het kiezen van je keuken kleur is het belangrijk om een tijdloze kleur te kiezen. Een nieuwe keuken kopen is immers een grote investering waar je lange tijd mee vooruit wilt kunnen.

Zwart is geen trendkleur, het is van alle tijden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat zwart over een paar jaar uit de mode is en je met een keuken blijft zitten die outdated is.

Bovendien is zwart een vrij neutrale kleur, waardoor je er niet snel op uitgekeken raakt. Als je een erg uitgesproken kleur kiest, loop je het risico dat je de kleur na een paar jaar beu bent.

Karakter

Zwart heeft een krachtige uitstraling. Met deze kleur kan je daarom gemakkelijk een keuken ontwerpen met een sterke uitstraling. Een keuken die opvalt. Een keuken met karakter.

Makkelijk schoon te houden

Bij het kopen van een nieuwe keuken is het handig om ook te letten op hoe onderhoudsvriendelijk de keuken is. Op lichte oppervlakken vallen vlekken al snel op. Met zwart heb je hier niet zo snel last van. Dit maakt een zwarte keuken onderhoudsvriendelijk.

Goed om te weten: het hangt wel af van welke afwerkingen je kiest. Op glanzende zwarte oppervlakken zie je bijvoorbeeld wel sneller vingerafdrukken dan kasten en deuren met een matte afwerking.

Elegant

Zwart is een stijlvolle en elegante kleur. Het straalt klasse en verfijning uit. Zwart is daarom de perfecte basis voor een chique keuken.

Als je voor deze look gaat, kan je het zwart bijvoorbeeld combineren met marmer. Een marmeren aanrechtblad, achterwand of vloertegels. Of allemaal natuurlijk. Messing handgrepen en een messing kraan maken deze elegante look compleet.

Andere stijlen zwarte keukens

Je hoeft zeker niet per se voor de elegante chique stijl te gaan als je een zwarte keuken wilt. Er zijn ook andere stijlen waar deze kleur perfect bij past.

Industrieel

Je kan zwart bijvoorbeeld combineren met beton en ruwe vormen. Daarmee creëer je een stoere industriële keuken. Denk ook aan kasten met zwarte handgrepen, of een zwarte kraan en spoelbak om de industriële uitstraling te versterken.

Warm hout

Wil je juist wat meer warmte in je keuken? Combineer zwart dan met hout. Dit is een prachtige combinatie. Zwart maakt de boel krachtig, het hout voegt warmte toe. En de combinatie van deze twee zorgt voor karakter en sfeer.

Minimalistisch

Zwart leent zich daarnaast ook perfect voor een strakke minimalistische keuken. Hierbij kan je het zwart bijvoorbeeld combineren met wit of beige. Of je gaat juist voor een keuken die vrijwel helemaal zwart is.

Previous «
Next »