• Homepage
  • >
  • Keuken
  • >
  • Nieuwe keuken met een krap budget? Wat denk je van een showroomkeuken?

Nieuwe keuken met een krap budget? Wat denk je van een showroomkeuken?

  • Woon
  • mei 14, 2024
  • Comments Off
keuken showroom

Is jouw keuken aan vervanging toe? Het kopen van een keuken is zeker niet goedkoop. Gelukkig zijn er ook goede oplossingen wanneer je met een krap budget toch een mooie, kwalitatieve keuken wilt. Heb je weleens aan een showroomkeuken gedacht? Dit zijn volledig uitgeruste keukens die in winkels staan ter inspiratie en zijn voorzien van de nieuwste technische snufjes. Op een gegeven moment worden deze keukens vervangen om plaats te maken voor de nieuwe collectie. Dit is hét moment om jouw slag slaan door een showroomkeuken te kopen!

Waarom kiezen voor een showroomkeuken?

1. Een showroomkeuken is goedkoper.

Ook bij een showroomkeuken zijn de prijzen zeer uiteenlopend. De prijs is natuurlijk afhankelijk van wat de originele keuken kost. Wel is een showroomkeuken altijd goedkoper dan een geheel nieuwe keuken. De korting kan oplopen tot wel 70%, zeker wanneer de showroomkeukens in de uitverkoop zijn.

2. Je kan de keuken nog steeds aanpassen

Bij een showroomkeuken heb je nog steeds de mogelijkheid om aanpassingen te maken. Zo kies je bijvoorbeeld voor andere apparatuur of voor extra kasten. Of wanneer jouw keuken net een iets andere vorm heeft, kan je ook de opstelling aanpassen.

3. Geen wachttijden voor levering

Ben je direct tevreden over de showroomkeuken en heb je geen aanpassingen nodig? Dan kan je de showroomkeuken meteen bij de winkel ophalen. Dit is ideaal wanneer je snel een keuken nodig hebt. Zeker als je nagaat dat je tegenwoordig vaak lang moet wachten op materiaal.

4. Goede kwaliteit

Een showroomkeuken heeft een uitstekende kwaliteit. De vakkundige monteurs monteren de showroomkeukens zorgvuldig, zodat de kans op beschadigingen beperkt blijft. De keukens worden daarnaast in de winkel zeer goed onderhouden. En anders dan bij een tweedehands keuken, wordt een showroomkeuken niet actief gebruikt. Alle apparatuur heeft hierdoor nauwelijks tot geen gebruikerssporen.

5. Hoogwaardige keukenapparatuur

Showroomkeukens zijn uitgerust met hoogwaardige keukenapparatuur van bekende merken. Door een showroomkeuken te kopen, krijg je apparatuur die eerder misschien niet in jouw budget zou passen. Zo heb je bijvoorbeeld ineens ruimte voor een kraan met een kokend water functie, of een koelkast met ijsblokjesfunctie. Bij een showroomkeuken heb je ook altijd garantie op de apparatuur.

Waar moet ik op letten bij een showroomkeuken?

1. Is de keuken jouw smaak?

Showroomkeukens zijn er in verschillende stijlen, soorten en maten. Kijk goed of de keukenstijl van de showroomkeuken past bij jouw smaak en de rest van jouw interieur. Sommige delen, zoals de kleur, zijn vaak nog wel aan te passen.

2. Kloppen de afmetingen?

Het is natuurlijk zonde als de showroomkeuken uiteindelijk niet past. Meet van tevoren dus goed. Het is vaak wel mogelijk om de opstelling aan te passen.

Previous «
Next »