Rolgordijnen en wat ze je kunnen bieden

  • Woon
  • november 14, 2017
  • Comments Off

Rolgordijnen: het klinkt misschien niet meteen als de meest spannende aankoop die je kan doen om het comfort en de uitstraling van je woning een niveau hoger te tillen, dergelijke raamdecoratie heeft heel wat in petto. Rolgordijnen zijn immers meer dan gewoon gordijnen. Het zijn stijlvolle, praktische en luxueuze uitbreidingen van de ruimte, waardoor wonen aangenamer, veiliger en zorgelozer wordt.

Rolgordijnen komen in verschillende soorten, en de juiste keuze maken is natuurlijk belangrijk om er het beste uit te halen. Welke types er zoal zijn is een belangrijke vraag, één die een duidelijk antwoord verdient!

Verschillende soorten rolgordijnen

Als je op zoek gaat naar rolgordijnen voor in de woning of het bedrijf, dan is het belangrijk te letten op een aantal factoren. Zo moeten de gordijnen goed bij de rest van de ruimte passen, maar is het ook essentieel dat er gemakkelijk mee gewerkt kan worden en dat je kiest voor een goede kwaliteit. Daarbij maak je best voor jezelf uit welk type je verkiest:

1. Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn de allerbeste keuze als je meer controle wil hebben op de lichtinval in de ruimte in kwestie. Dankzij een hendel of koordje kan je de stand van het gordijn immers helemaal zelf aanpassen, om zodoende minder of meer zonlicht door te laten. De ideale oplossing dus als je de lichtinval in de kamer vaak wil kunnen aanpassen, bijvoorbeeld omdat het weer snel verandert of er plotseling meer of minder bewolking is!

2. Rolgordijnen op maat

Ook is het mogelijk om te kiezen voor rolgordijnen op maat. Het voordeel van dergelijke gordijnen is dat ze volledig aangepast worden aan je persoonlijke wensen, zowel op het vlak van design als werking en formaat. Heb je bijvoorbeeld de perfecte gordijnen gevonden voor in je badkamer, maar zijn ze veel te groot? Dan kan je ze perfect op maat laten maken, zodat ze alsnog geschikt zijn voor de ruimte in kwestie!

Rolgordijnen bieden vrijheid en praktisch nut

Het is duidelijk dat rolgordijnen heel wat te bieden hebben. De zoektocht naar de perfecte gordijnen is niet altijd een eenvoudige, maar als je bovenstaande tips in het achterhoofd houdt kan je er wel heel wat meer uit halen. En dat zal het comfort van de woning ongetwijfeld ten goed komen!

Previous «
Next »