Sanitair trends 2016

  • Woon
  • juni 20, 2016
  • Comments Off
De sanitair trends 2016 zijn erg gevarieerd en er is voor ieder wat wils. Van luxe tot sober of van strak en modern tot romantisch.
sanitair trends 2016
Foto: indesigns.com.au

Robuust en stoer

Een veelgevraagde look voor de badkamer in 2016 is de urban jungle trend. Dit is een van de sanitair trends 2016 die doet denken aan een industrieel appartement in New York. Er worden bij deze trend veel zware materialen en strakke lijnen gebruikt. Je kunt denken aan muren van baksteen of vloeren van beton. Vaak wordt de trend omschreven als stoer en mannelijk maar ook veel vrouwen vallen op deze stijl omdat het tijdloos is. Ook wordt bij de urban jungle trend vaak stevig hout gebruikt.
In de badkamer kun je de rauwe stijl eenvoudig door bijvoorbeeld de waterleidingen erg zichtbaar te maken. Of – zeer uniek en apart – een bad van koper die door de unieke oranjeroze kleur meteen de aandacht zal trekken. Als je dit een te gewaagde look vindt om de badkamer volledig mee in te richten, kan een combinatie van deze stijl met andere stijlen erg goed werken. Zo kan als basis in de badkamer worden gekozen voor tijdloos wit of kan de robuuste stijl worden ‘verzacht’ door middel van stoffen als wol en katoen.
badkamer zwart wit

Klassiek

Een van de stijlen die nooit weg gaat is de klassieke kleurencombinatie zwart en wit. Dit geldt dus ook voor de badkamertrends 2016. Dit is een tijdloos decor en zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt en tot rust komt. Het is daarom een ideale stijl voor de badkamer.
Bij deze monochrome stijl is erg veel variatie nodig en het is daarom een goede keuze voor creatieve personen. Je kunt de stijl geheel zwart wit houden maar ook combineren met een andere kleur of meerdere kleuren. Ook kan worden gekozen voor verschillende patronen en contrasten. Door bijvoorbeeld de kleur blauw toe te voegen creëer je een gevoel van luxe aan de eenvoudige zwart-witte basis. Dit houdt de stijl spannend en fris. Hoe meer wit wordt gebruikt, hoe lichter en ruimer de badkamer zal ogen.
natuurlijke badkamer

Puur natuur

Bij deze sanitair trends 2016 wordt een natuurlijke sfeer tot stand gebracht door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Er wordt teruggegaan naar de basis om heerlijk tot rust te komen. Dit is een totale tegenstelling van de eerstgenoemde badkamertrends 2016 urban jungle stijl. Het gebruik van zand, klei en marmer in combinatie met heerlijk luxe handdoeken en zeep gemaakt van natuurlijke ingrediënten geven een gevoel alsof je je in een luxe spa bevindt.
Previous «
Next »