Site pictogram Woonbeleving

Stap voor stap handleiding voor het kiezen en leggen van een betonnen tuinafboording 

betonnen tuinafboording

Vooral als je een middelgrote tot grote tuin hebt, zal je deze wellicht willen onderverdelen in verschillende zones, elk met hun eigen doel. Dit kun je doen met een betonnen tuinafboording. Misschien heb je je zinnen gezet op een zithoek overdekt met wijnranken naast je biologische moestuintje, of mogelijk komen er enkele bloemenborders in vrolijke kleuren zodat het gazon geen eentonige vlakte blijft. Wat dacht je van een oprit voor je garage of rond een vijver? Eventueel wil je niveauverschillen specifiek accentueren. Door tuinranden te creëren, zorg je ervoor dat elke zone afgebakend blijft en alles er netjes uitziet. Tegelijkertijd verkrijg je eenheid in het ontwerp van je tuin.

Randen hebben zowel esthetische als praktische functies

Waarom een betonnen tuinafboording kopen?

Er zijn boorden in een verscheidenheid van materialen, elk met hun specifieke eigenschappen. Dat kan variëren van een eenvoudige greppel of een graskant tot helderrode bakstenen en betonnen borduurelementen. Wat moet je kiezen? Dat hangt hoofdzakelijk af van het esthetische en functionele doel van de omheining. De stijl van je tuin bepaalt of je gaat voor metaal, hout, steen of zelfs plastic.

De voor- en nadelen van een betonnen tuinafboording

Laat je niet beïnvloeden door je familie of vrienden als je hen vertelt dat je beton gaat gebruiken. Laat ze maar meewarig het hoofd schudden en de nadelen van beton beginnen op te noemen. Hou er echter rekening mee dat elk materiaal zowel voor- als nadelen heeft. Niemand weet beter dan jij hoe jouw droomtuin er zal uitzien en wat er op welke plaats het beste tot zijn recht komt.

Voordelen:

Nadelen:

Wat de prijs betreft, borduurelementen zijn noch goedkoop, noch duur. Het hangt ervan af waarmee je ze vergelijkt. Bij Jatu kan je echter rekenen op een correcte verhouding tussen prijs en kwaliteit. Sluit dan ook geen compromis met een saai, generiek materiaal gewoon omdat het goedkoper lijkt. Maak je berekeningen altijd door met alle essentiële elementen rekening te houden.

Aan de slag!

Zorg dat je een spade, een rubberen hamer en een waterpas bij de hand hebt wanneer je aan het bouwen begint. Natuurlijk heb je ook de betonnen elementen nodig om de betonborder te plaatsen.

Mobiele versie afsluiten