• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Teak meubelen voor in de tuin: wat zijn de voordelen?

Teak meubelen voor in de tuin: wat zijn de voordelen?

  • Woon
  • mei 29, 2017
  • Comments Off

Tuinmeubelen worden van diverse materialen gemaakt. Zo kun je tuinmeubelen van kunststof kopen, maar kun je er ook voor kiezen om tuinmeubels van hout aan te schaffen. Er zijn diverse soorten hout die gebruikt worden bij het produceren van tuinmeubels. Teak hout is een van deze houtsoorten.

Teak meubels voor in de tuin zijn erg gewild. Dit is niet zo vreemd, want de materiaalsoort teak heeft diverse pluspunten. Wat de belangrijkste voordelen zijn van teak, en dan voornamelijk als materiaal voor tuinmeubelen, lees je op deze pagina.

Teak kan goed tegen alle weersomstandigheden

Veel houtsoorten kunnen niet goed tegen vocht en dit betekent dat ze door de regen flink kunnen beschadigen. Bij teak is dit niet het geval. Schaf je teak meubels aan voor in de tuin, dan weet je zeker dat deze meubels lang mooi blijven.

Teak is erg sterk

Teak is een harde en sterke houtsoort en dit betekent dat deze houtsoort prima tegen een stootje kan. Ook als je jouw teak meubels in de tuin iedere dag gebruikt en hier niet altijd even voorzichtig mee om gaat, heb je vele jaren plezier van de tuinmeubels.

Teak is veelzijdig

Teak hout is niet alleen praktisch voor in de tuin, maar ziet er ook mooi uit. Dit komt omdat teak hout erg veelzijdig is: het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en uitstralingen. Wil je teak meubelen voor in de tuin kopen, dan vind je altijd wel een tuinset die helemaal bij jouw wensen en eisen aansluit en bovendien goed bij je tuin past.

Teak is erg licht

Teak is sterk, maar dit betekent niet dat het hout zwaar is. Het hout is zelfs veel lichter dan vele andere houtsoorten. Dit is lekker praktisch, want dit betekent dat je jouw teak tuinmeubelen gemakkelijk, snel en zonder enige moeite kunt verplaatsen. Geef je een feestje, dan heb je jouw tuin met teak meubelen in een mum van tijd omgebouwd tot feestlocatie. Je zet de tuinmeubels namelijk snel en gemakkelijk aan de kant.

Teak is onderhoudsvriendelijk

Tot slot hoef je teak niet veel te onderhouden, maar blijft het wel vele jaren mooi.

Previous «
Next »