• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Thuiswerkplek inrichten in drie simpele stappen 

Thuiswerkplek inrichten in drie simpele stappen 

  • Woon
  • juni 24, 2024
  • Comments Off
thuiskantoor inrichting

Kan je flexibel werken en wil je dit vaker vanuit huis doen? Of overweeg je misschien wel om als zelfstandige aan de slag te gaan? Dan is een fijne thuiswerkplek natuurlijk van essentieel belang. Maar waar moet zo’n werkplek dan precies aan voldoen? Hoe zorg je ervoor dat je comfortabel en efficiënt thuis kunt werken? 

Het inrichten van een thuiswerkplek is echt niet zo moeilijk als het klinkt. Als je weet waar je op moet letten, is het zo gedaan. Het belangrijkste is dat je hier net zo comfortabel kunt werken als op kantoor. Met behulp van de onderstaande drie tips moet dit zeker lukken. 

1. Investeer in een ergonomische bureaustoel 

Ergonomie speelt ook thuis een belangrijke rol. Helaas wordt dit toch wel eens vergeten. Een ergonomische werkplek draagt echter bij aan meer comfort en minder fysieke ongemakken. Daarom is het juist thuis ook extra belangrijk om hier rekening mee te houden. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je productiviteit minder wordt en dat je zelfs uitgeschakeld raakt door fysieke klachten. Veel voorkomende klachten bij beeldschermwerk zijn pijn aan de nek, armen en schouders. Deze klachten kunnen zelfs zo erg worden, dat het niet meer mogelijk is om je werk uit te voeren. 

Kortom: genoeg reden om hier extra in te investeren. Een ergonomische bureaustoel van www.bureaustoel.nl mag dus niet ontbreken. Deze moet geheel aan jouw lichaam kunnen worden afgesteld. Je weet dat de bureaustoel goed is afgesteld wanneer: 

  • Je benen een hoek van 90 graden maken tijdens het zitten
  • De kromming van de rugleuning past bij de natuurlijke kromming van de ruggengraat
  • Je armen kunnen comfortabel op de armleuningen liggen en maken hierbij ook een nette hoek van 90 graden 

Wist je dat het voor het lichaam ook belangrijk is om in beweging te blijven? Dat is met zittend werk niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig bureaustoelen die een actieve zithouding stimuleren. Deze zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat je op de stoel zelf blijft bewegen. Ook dit kan bijdragen aan meer zitcomfort en een hogere productiviteit. 

2. De juiste plek in huis 

Dan is het ook nog belangrijk om de juiste plek in huis te kiezen. In de eerste plaats is het hierbij van belang dat je niet zo snel gestoord wordt op deze werkplek. Plaats dus zeker geen bureau midden in de woonkamer of op een andere plek waar veel huisgenoten doorheen komen of waar er eigenlijk altijd wel afleiding te vinden is. Het is natuurlijk het mooiste als je hier een aparte ruimte voor kunt reserveren. Heb je geen aparte ruimte meer over? Richt dan een hoek in een minder drukke kamer in tot werkplek. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer. 

3. Zorg voor voldoende opbergruimte 

Vergis je niet in hoeveel rommel je in korte tijd kunt verzamelen als je thuis gaat werken. Denk aan werkmateriaal, maar ook aan losse papiertjes, kladblokken, enzovoorts. Als je deze geen vaste plek in de ruimte geeft, wordt het al snel erg rommelig. Daarom is het belangrijk om voor voldoende opbergruimte op kantoor te zorgen. Een opgeruimd kantoor draagt immers bij aan de productiviteit en het oogt ook nog eens veel netter. 

Previous «
Next »