Tuintrends van het moment

  • Woon
  • mei 19, 2020
  • Comments Off
tuintrends

Het is straks echt weer lekker de tijd om van je tuin te genieten. Nu kun je af en toe even buiten voelen, maar eigenlijk is het nog te koud om lang buiten te zitten. Maar je kunt wel vast over je tuin nadenken. Wil je iets veranderen en wil je de nieuwste tuintrends ook in je eigen tuin toepassen? Houd je van loungen of lekker met een stapel spannende boeken in het gras?

Lekker voetballen met je kinderen en met genoegen zien hoe ze verstoppertje spelen met hun vriendjes. Het gras wil je laten liggen zoals het is maar de tuinbank voldoet niet meer helemaal aan je wensen en hij is een beetje uit de tijd. Hangstoelen zijn helemaal in en je ziet veel natuurlijke materialen terug zoals riet, rotan, bamboe en hout. Ook de schutting oogt niet meer van deze tijd. Je gaat op zoek naar de nieuwe mogelijkheden voor  tuinafscheidingen.

Van de bloemetjes en de bijtjes

Naast het gazon en een mooie houten schutting van houten planken wil je heel veel bloemen in de tijd. Ook dat is helemaal trendy! En bloemen zijn goed voor bijen en andersom. Bijen kunnen niet zonder bloemen en bloemen kunnen niet voor vruchten zorgen als ze niet bestoven worden door de bijtjes. De bloemetjes lokken de bijen met hun opvallende kleuren. Om die reden zien bloemen er dus zo mooi en aantrekkelijk uit!

Zaad

Hoe krijg je die bloemen nou in je tuin? Precies die bloemen die de meeste bijen aantrekken. Je vraagt je af of er eigenlijk speciale bijenmengsels bestaan? Die zijn er zeker! Neem bijvoorbeeld de Colour Splash Honey Bee, die speciaal is samengesteld uit vroege en late soorten bloemen. Dit bloemenmengsel bloeit hierdoor tot laat in de herfst. Als er iets trendy is, zijn het wel bloemenmengsels. Ze worden steeds vaker gebruikt en gelukkig maar, want het is niet alleen een weldaad voor je ogen, maar ook een groot voordeel voor de bijenstand. Weet je niet precies hoe je dat nu moet aanpakken? Hoe en wanneer je het beste kunt zaaien en heeft het veel onderhoud nodig? Lees dan het blog Geïllustreerde zaaihandleiding voor veldbloemen. Veel plezier bij het ontwerpen van je trendy tuin!

Previous «
Next »