Van babykamer naar kinderkamer: 5 stappen voor een leuke make-over

  • Woon
  • juli 2, 2024
  • Comments Off
kinder slaapkamer

Als je kleine spruit eenmaal de babytijd achter zich laat, is het tijd om die schattige babykamer om te toveren in een leuke kinderkamer. Dit kan een heel werkje lijken, want in een kinderkamer staan natuurlijk andere meubels en accessoires dan in een babykamer. Maar geen zorgen, als je deze 5 stappen volgt is de klus zo geklaard. 

  1. Meubilair: tijd voor een grote jongens- of meisjesbed

De wieg was natuurlijk nodig voor je baby, maar nu is het tijd voor een echt bed. Kies een bed dat niet alleen bij de huidige leeftijd van je kind past, maar ook mee kan groeien. Een meegroeibed of een bed met een uittrekbare functie is een slimme investering. Vergeet ook niet om een matras te kiezen die geschikt is voor kinderen; comfort en ondersteuning zijn belangrijk voor die groeiende lichaampjes. Zet er nog een nachtkastje naast voor hun favoriete boekjes en een lampje.

  1. Opbergoplossingen

Babykamers zijn vaak een verzameling van luiers, doekjes en andere babyspullen. Maar nu heeft je kleintje ruimte nodig voor speelgoed, boeken, knutselspullen en dergelijke. Investeer dus in goede opbergoplossingen zoals een lage boekenkast, speelgoedkisten en bakken die makkelijk bereikbaar zijn voor kleine handjes. Dit helpt niet alleen om de kamer netjes te houden, maar zo leer je je kind ook aan om zelf zijn of haar spullen op te ruimen.

  1. Verf en behang

Nu is het tijd om die schattige pastelkleurige muren een makeover te geven. Kies voor kleuren die je kind leuk vindt en die een beetje meegroei-potentieel hebben. Heldere kleuren zoals geel, groen of blauw kunnen zijn leuk voor een vrolijke kamer. Als je wat meer avontuur wilt, kun je een accentmuur met leuk behang overwegen. Denk bijvoorbeeld aan patronen met sterren, dieren of hun favoriete tekenfilmfiguren.

  1. Maak het persoonlijk

Laat je kind meebeslissen over het thema of de decoraties van de kamer. Houdt hij of zij van dinosaurussen, prinsessen, auto’s of ruimtevaart? Kies decoraties die passen bij hun interesses. Dit kan variĆ«ren van muurstickers tot beddengoed en posters. Vergeet niet om de kamer ook een beetje speels te maken met leuke items zoals een rond vloerkleed waarop ze kunnen spelen of lezen. 

  1. Verlichting en gordijnen

Goede verlichting kan niet ontbreken in een kinderkamer. Zorg voor een heldere plafondlamp voor algemeen licht en een leeslampje bij het bed. Denk ook aan verduisterende gordijnen voor een goede nachtrust. Die helpen niet alleen om het licht buiten te houden tijdens dutjes en ’s nachts, maar helpen ook voor een betere nachtroutine.

Previous «
Next »