Verschillende soorten dekbedden

  • Woon
  • mei 6, 2019
  • Comments Off
verschillende soorten dekbedden

Het is heerlijk om op koude winternachten diep onder een dekbed weg te duiken en warm in slaap te vallen. In de zomer daarentegen mag een dekbed niet klammig aanvoelen, maar moet een dekbed juist luchtig en verkoelend aanvoelen. Ook de vochtregulatie van een dekbed is zeer belangrijk. Er zijn dus best wel wat eisen waar een dekbed aan moet voldoen. Kijk daarom eens naar de dekbedden van Yumeko. Hiervan is een uitgebreid assortiment van verschillende soorten dekbedden. Maar wat zijn de belangrijkste soorten dekbedden?

Donzen dekbed

Dons staat bekend als een zacht dekbed. Maar let wel op de hoeveelheid dons dat er in het dekbed zit. Het is bekend dat er ook wel eens een mengeling gebruikt wordt van dons met veren. Veren zijn veel harder en stugger en als je voor een echte donzen dekbed kiest wil je dit niet. Hoe meer dons in het dekbed aanwezig is, des te zachter voelt het dekbed aan. Tevens heeft dons een uitstekende vochtregulatie en het ventileert zeer goed. Wel is dons wat kwetsbaarder. Bij het veelvuldig op een bed zitten, kan het dons breken en dit heeft een negatieve invloed op de isolerende werking. Voor kinderen die wel eens op het bed springen of zitten is een donzen dekbed misschien geen goed idee.

Wollen dekbed

Wol is een zeer duurzaam en natuurlijk materiaal. Als je een dekbed van wol hebt, ben je zeker van een heerlijk warm dekbed in de winter en een verkoelend dekbed in de zomer. De vochtregulatie van een wollen dekbed is uitstekend. Het kan liters vocht opnemen en aan de omgeving afgeven. Mensen die veel last hebben van nachtelijk transpireren kunnen veel baat hebben bij een wollen dekbed. Een wollen dekbed is wel iets stugger en zwaarder dan bijvoorbeeld een donzen dekbed.

Katoenen dekbed

Een van de meest veelzijdige soorten dekbedden zijn katoenen dekbedden. Katoen is een natuurlijk materiaal dat als eigenschap heeft dat het een zeer goede ventilatie en vochtregulatie heeft. Hoewel dit ook geldt voor wol, heeft katoen het voordeel dat het zeer gemakkelijk is uit te wassen. Katoen voelt altijd lekker fris aan en het heeft ook anti-allergische eigenschappen. Doordat een katoenen dekbed zo gemakkelijk in gebruik is, is het zeer geschikt voor het hele gezin. Wel kan katoen wat kreukgevoelig zijn.

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed is vooral ook een goedkoop dekbed. Mensen die het altijd koud hebben, vinden onder een synthetisch dekbed de nodige warmte. Omdat het niet gemaakt is van natuurlijke materialen, is dit dekbed zeer geschikt voor mensen met allergieën. Het dekbed kan gemakkelijk worden gewassen, maar ventileert wel minder. Zoek je een budget dekbed, dan is een synthetisch dekbed zeer geschikt.

Previous «
Next »