Voor wat voor wastafel kies je in je nieuwe badkamer?

  • Woon
  • december 7, 2020
  • Comments Off
vrijhangende wastafel

Al best lang ben je er over na aan het te denken om de badkamer grondig te renoveren. Het is na al die jaren inmiddels wel eens tijd om aan de slag te gaan en de badkamer te moderniseren en van hedendaags uiterlijk te voorzien. De groene tegelwanden met motief zijn nog van de vorige bewoner en de douchecabine die je jaren geleden hebt laten installeren heeft inmiddels ook zijn beste tijd gehad.

Zodoende dat je de afgelopen maanden al druk aan het speuren bent geweest om ideeën op te doen en goede keuze te maken. Je wilt je de badkamer bijvoorbeeld een stuk lichter maken door de muren van een frissere kleur te voorzien en ook het aanbrengen van moderne verlichting in het plafond staat op het programma. Samen met een betrouwbare aannemer ben je de afgelopen weken al iets serieuzer gaan kijken naar de mogelijkheden en beetje bij beetje krijgt het ontwerp voor je nieuwe badkamer vorm.  

Je nieuwe badkamer wordt modern en voorzien van allerlei snufjes

Ook het huidige ligbad moet er aan geloven en wordt straks vervangen door een nieuwe versie met whirlpool. Je wilt natuurlijk wel een beetje extra comfort in de vernieuwde badkamer, dus moderne snufjes mogen zeker niet ontbreken. De douchecabine wil je gaan vervangen door een moderne inloopdouche waar je een speciale regendouche in gaat plaatsen om extra te kunnen gieten van een grote hoeveelheid water als je ’s ochtends wakker wilt worden. 

Het enige waar je nog niet over uit bent is wat je wilt gaan doen met de wastafel. Je hebt best veel modellen vrijhangende wastafels bekeken en bent erg te spreken over hoe dat eruit ziet. De modellen sluiten aan op de moderne vormgeving die je in de rest van het ontwerp laat terugkomen. Je hebt in een ander gedeelte van de badkamer straks een modern meubel waar je je handdoeken en andere benodigdheden kunt opbergen, dus een speciale wasbak met meubel lijkt je daarom overbodig. Het strakke design van een vrijhangende wastafel staat je daarnaast erg aan. 

De keuze tussen een vrij hangende en opzet wastafel is niet zo gemakkelijk

Maar je bent daarnaast ook bijzonder gecharmeerd van een versie met een opzet wastafel of waskom. Omdat je geen speciaal meubel nodig hebt, zou je deze op een speciaal en mooi wastafelblad kunnen monteren, was je badkamer van extra sfeer voorziet. Ook hier zijn heel veel verschillende vormen en materiaalkeuzes beschikbaar, waardoor je uit genoeg modellen kunt kiezen die aansluiten bij de moderne badkamer die je voor ogen hebt. 

De keuze voor de een of de ander is daarom een vrij lastige. Je zult de komende weken toch echter wel een beslissing moeten maken, want je wilt natuurlijk voorkomen dat de bouw van je nieuwe badkamer vertraging oploopt vanwege het niet kunnen kiezen van een geschikte wasbak. Je doet er daarom misschien verstandig aan om nog eens te gaan kijken wat je allemaal aan keuzes hebt en wat het beste past bij de rest van je badkamer, zodat je straks een nieuwe wastafel hebt waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben. 

Previous «
Next »