Waarom een keramische douchebak zo fijn is

  • Woon
  • november 26, 2020
  • Comments Off
keramische douchebak

Moderne douchebakken uit sanitair keramiek passen in iedere badkamer. Net als de meeste andere keramische producten wordt een keramische douchebak gekenmerkt door een zeer lange levensduur en een voelbare hoge kwaliteit. Deze aantrekkelijke douchebakken hebben vaak een comfortabele lage instap en kunnen desgewenst worden voorzien van een antisliplaag. Niet voor niets dat keramiek een van de meest gebruikte materialen in de badkamer is, en dus ook steeds meer voor de douchebak.

Keramiek is altijd modieus en stijlvol

Keramiek past bij allerlei verschillende soorten stijlen en kan heel verrassende designs opleveren. Keramiek is dan ook zo populair omdat het altijd modieus is en dankzij zijn eigenschappen erg geschikt voor badkamers : zo is het dus robuust en bestand tegen kalk en vuil. Vloerbekleding, muren, lavabo’s, badkuipen, douches en accessoires… eigenlijk kun je keramiek voor heel veel onderdelen van de badkamer kiezen.

Keramiek is enorm robuust

Het voornaamste voordeel van keramiek is de robuustheid. Het is een materiaal dat haast onmogelijk is om te beschadigen. Bovendien is het goed bestand tegen vlekken, strepen en krassen. Keramiek verkleurt niet en zal nooit dof worden, zelfs wanneer het in contact komt met chemische substanties, zoals zuren of huishoudproducten.  

Keramiek is onderhoudsvriendelijk

Daarnaast is keramiek een glad en poreus materiaal dat onderhoudsvriendelijk is en heel erg makkelijk schoon te maken. Qua  onderhoud heb je er heel wat minder tijd en inspanning voor nodig dan voor acryl of composiet, waar ook veel douchebakken van gemaakt worden. 

Niet duur

Daarnaast heeft keramiek een voordelige prijs. Tegenwoordig worden er heel veel verschillende soorten materialen in badkamers gebruikt en keramiek behoort tot de goedkoopste. Een badkamer in keramiek hoeft dus niet veel te kosten. Er is bovendien een uitgebreide keuze uit modellen waarmee je jezelf en je gezin een echt plezier kan doen. Hou er wel rekening mee dat de prijzen voor tegels en trendy badkameronderdelen wat hoger kunnen liggen.

Stijlvol en passend bij elke stijl

Op het gebied van esthetica zit je met keramiek ook goed. Je treft het aan in de meest uiteenlopende stijlen : van trendy en modern tot retro en klassiek. Ook qua kleuren zijn de mogelijkheden zowat eindeloos waardoor keramiek in ieder type badkamer tot zijn recht komt. De kleurtinten zijn perfect bestand tegen natuurlijk licht en verliezen nooit hun glans. Daarnaast is keramiek ook een duurzaam materiaal. De productie en de afbraak is niet vervuilend ,want het is een natuurlijk materiaal.

Previous «
Next »