• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Wooninspiratie: Dit is hoe je een tv beugel toepast in je interieur

Wooninspiratie: Dit is hoe je een tv beugel toepast in je interieur

  • Marco
  • februari 18, 2021
  • Comments Off
Draaibare-tv-beugel

Heb je net een nieuwe TV gekocht, bijvoorbeeld een moderne flatscreen? Goed zo! Zo’n televisiescherm draagt alleen maar bij aan de gezelligheid, look, feel én het comfort in je woning! Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je TV goed aan de muur kunt bevestigen, en daarvoor is een TV beugel monteren essentieel.

Een TV beugel is in de meeste gevallen een metalen of kunststof verbindingsstuk tussen televisiescherm en de muur, waardoor de TV stevig vast hangt. Een dergelijke beugel biedt tal van voordelen voor je interieur. Hieronder lees je meer over TV-beugels en vind je handige tips om ze goed te monteren!

tv beugel kopen

Een TV beugel plaatsen: enkele handige tips

1. Kies de juiste beugel voor jouw interieur

Eerst en vooral is het belangrijk dat je het juiste type beugel kiest voor jouw interieur. Er bestaan verschillende opties: van metalen beugels die iets zwaarder en steviger zijn tot kleine modellen die je gemakkelijk en snel kan ophangen, alles kan. Het soort beugel dat je kiest hangt ook af van het formaat van je televisie. Een klein scherm kan met een lichtere beugel worden opgehangen, terwijl je voor een LCD scherm dat groter is ook een sterkere beugel nodig hebt.

2. Ga voor kwaliteit

Daarbij is het erg belangrijk dat je een tv beugel kiest van goede kwaliteit. Bij een speciaalzaak vind je ongetwijfeld de beste beugels die er zijn, zodat je zeker bent van een stevig bevestigingsmiddel voor je TV. De kosten van zo’n model liggen dan misschien wel iets hoger, uiteindelijk haal je er meer uit. Ook gaan TV meubels van een bekend merk of verdeler doorgaans veel langer mee, waardoor je TV altijd veilig aan de muur blijft hangen en je minder snel een nieuwe beugel moet kopen!

3. Zelf monteren of niet?

Ten slotte is het belangrijk dat je beslist of je de TV beugel monteren zelf doet of het aan een specialist over laat. De meeste speciaalzaken en verkopers van TV beugels bieden ook de mogelijkheid om deze professioneel te laten plaatsen. Als je een beetje inzicht hebt, kan je het werk echter ook zelf doen. Zorg altijd dat je de TV beugel plaatsen volgens een goed stappenplan doet!

Een TV beugel plaatsen: een meerwaarde voor je interieur!

Hoewel je een TV beugel misschien niet kunt zien, kan zo’n beugel wel indirect bijdragen tot de uitstraling van je interieur. Dankzij een goede beugel is het mogelijk om je scherm als het ware boven de grond te doen zweven, en dat geeft je inrichting een leuke, moderne look!

Previous «
Next »