Zo creëer jij je eigen she shed

  • Woon
  • mei 18, 2022
  • Comments Off
she shed

Een she shed is een mancave, maar dan voor vrouwen. Het is een plek waar je even lekker tot jezelf kunt komen zonder dat je je zorgen maakt over werk, het huishouden of de kids. Klinkt dat als muziek in je oren? Dan is het tijd om een she shed te creëren. Wij geven je graag wat tips.

Waar creëer je de she shed?

Je kunt overal in huis een ruimte voor jezelf creëren. Op zolder, in de kelder of in een lege slaapkamer. De echte she sheds zijn echter tuinhuisjes, serres of andere bijgebouwtjes. Hier kun je heerlijk tot rust komen met openslaande deuren en een uitzicht op je tuin. Hier laat je je minder snel afleiden door wat er allemaal in huis gebeurt. Een she shed in de tuin laten maken, heeft dan ook voor velen de voorkeur. Aan de andere kant kan het wel duurder zijn om het te creëren en bij slecht weer moet je eerst de regen trotseren om je op je eigen plekje te kunnen ontspannen. Als je she shed zich ver weg van je woning bevindt, kan het bovendien nodig zijn om extra glasvezelkabels te laten plaatsen voor een goede internetverbinding. Glasvezel vergelijken is dan een goede stap.

Wat heb je allemaal nodig in je she shed?

Wat je nodig hebt in je she shed is afhankelijk van de dingen die jij graag doet om te ontspannen. Lees je graag, wil je creatief aan de slag gaan of kijk je het liefst je favoriete series? Als je weet waar je je she shed voor gaat gebruiken, weet je of je een boekenkast, een werkbank, een tv of iets anders nodig hebt. Ongeacht waar je de ruimte voor gaat gebruiken, een goede, comfortabele bank is altijd wel een aanrader. Daarnaast zijn een minikoelkast, een waterkoker of koffiezetapparaat en eventueel een kleine magnetron ongetwijfeld van harte welkom.

In welke stijl richt je de she shed in?

Als je foto’s van she sheds op het internet bekijkt, zul je veel verschillende interieurstijlen tegenkomen die je wellicht aanspreken. Veel dames kiezen voor een klassieke look met veel crème- en pasteltinten. Anderen gaan voor een vintage look met een oorfauteuil, mahoniehouten meubels en zwart-witfoto’s. Iedere stijl is echter mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een she shed in een landelijke of botanische stijl? Als je goed tot rust wilt komen op deze plek, is het wel belangrijk een rustige sfeer te creëren. Hou de she shed ruimtelijk door het niet vol te proppen met meubels en accessoires. Daarnaast gebruik je het beste lichte, rustige kleuren, vooral als het een kleine ruimte betreft.

Previous «
Next »