Hoe voorkom je vliegen in huis?

  • Woon
  • augustus 9, 2023
  • Comments Off
vliegen voorkomen

Zodra het warmer is zijn er helaas ook heel veel meer vliegen actief. Dat is natuurlijk heel erg vervelend want ze gaan overal op zitten en laten vuil achter. Dit is ook niet goed voor je meubels en kozijnen. Zie je dus viezigheid wat de vliegen hebben achtergelaten? Haal dit dan zo snel mogelijk weg zodat er geen schade kan ontstaan. Ook het gezoem is niet fijn als je lekker rustig op de bank zit. Sommige vliegen gaan graag om je heen zoemen wat voor veel ongemak zorgt. Alleen wat is nou een makkelijke oplossing om dit probleem te voorkomen? Het makkelijkste en snelste wat je kunt doen is het ophangen van een vliegengordijn. Een vliegengordijn houdt de vliegen echt buiten de deur waardoor je ze niet hoeft te bestrijden. Want als ze niet binnenkomen hoef je er simpelweg niks meer aan te doen. Tegenwoordig heb je zelfs vliegengordijnen op maat zodat het voor iedereen mogelijk is een vliegengordijn op te hangen. Bij de webshop www.vliegengordijnkopen.nl vind je een groot assortiment aan vliegengordijnen. Ook hebben zij op maat gordijnen en gordijnen speciaal voor kunststof kozijnen. 

Tips tegen fruitvliegjes

Naast de grote vliegen zijn er ook nog veel van die kleine fruitvliegjes. Deze komen voornamelijk af op voedselresten. Ook komen ze massaal af op rottend of gistend voedsel. Je kent het wel als je de fruitschaal optilt komen er voor je gevoel wel honderden vliegjes uit. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen maar hoe doe je dat? Hieronder vind je een aantal tips om fruitvliegjes te voorkomen of te verminderen:

  • Laat geen voedselresten liggen op het aanrecht of de tafel. Wil je de leftovers van de maaltijd bewaren? Stop dit dan snel in een bakje of houdt de deksel op de pan. Hiermee voorkom je dat ze op de geur afkomen. Als ze eenmaal op eten hebben gezeten is het niet verstandig dit nog op te eten. Fruitvliegjes hebben veel bacteri├źn bij zich en die wil je niet in je eten hebben.
  • Heb je groenafval wat weg moet? Gooi dit dan gelijk buiten in de groenbak. Dit scheelt dat ze binnen op je groenafval afkomen. Dit vinden ze namelijk het allerlekkerste wat er is.
  • Je kunt ook gemakkelijk een val maken om de fruitvliegjes te lokken. Maak een mengsel van azijn, afwasmiddel en water. Dit boots de geur na van rottend eten en dat vinden ze dus heerlijk. Maak een dichte val dat ze er niet zomaar uit kunnen.
  • Zorg voor doorstroming van schone lucht. Dit voorkomt dat geurtjes zich snel verspreiden en zo veel fruitvliegjes aantrekt.
Previous «
Next »