• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Wat heb je nodig als je je verhuizing soepel wil laten verlopen?

Wat heb je nodig als je je verhuizing soepel wil laten verlopen?

  • Woon
  • juni 8, 2021
  • Comments Off
verhuizen

Verhuizen valt niet mee. Er komen enorm veel zaken op je af die je moet regelen, doen en waar je rekening mee moet houden. Het is dan ook makkelijk om het overzicht te verliezen. Dat is echter geen reden om de moed te verliezen, want wij zijn er om je te helpen. Bepaalde zaken zullen voor zich spreken, zoals het overzetten van abonnementen, maar aan andere zaken denk je misschien minder snel. Wist je bijvoorbeeld dat pakdekens kopen helemaal niet duur hoeft te zijn en dat dat enorm veel tijd kan schelen. Lees snel verder voor meer tips als je gaat verhuizen!

Zorg voor een overzicht en to-do lijstjes

Het overzicht bewaren is het allerbelangrijkste bij een verhuizing. Er komt namelijk zoveel op je af en je moet zoveel doen, dat dit overzicht snel verloren kan gaan. Begin daarom met een goede planning en daaraan gekoppeld to-do lijstjes. Verdeel deze checklist dus in een aantal tijdvakken. Denk hierbij aan wanneer je aan de verhuizing geaat beginne, zoals een week voor de verhuizing. Maak ook een planning voor de dag van de verhuizing zelf en natuurlijk hoe je het na de verhuizing wil gaan aanpakken.

Begin al op tijd met inpakken

Zorg ruim voor de verhuizing dat je elke dag wat spullen inpakt. Op die manier kun je al een hoop doen, zonder dat je dat echt merkt. Ga bij het inpakken gerust rigoureus te werk. Een verhuizing is namelijk ook de perfecte gelegenheid om van oude spullen af te komen. Ga dus geen spulletjes inpakken die je al jaren niet meer hebt aangeraakt, grote kans dat je in je nieuwe woning er ook niets mee doet. Daarnaast voelt het heerlijk om fris in een nieuw huis te starten.

Inventariseer de grote objecten

Neem de tijd om alle grote meubels en objecten die verhuisd moeten worden op te meten. Ga dan kijken naar de af te leggen route in je oude woning en in de nieuwe. Kijk daarbij of deze grote items door de deuren, het trapgat of de gangetjes heen kunnen. kan dat met bepaalde meubels niet, dan zul je die uit elkaar moeten halen. Ook dit kun je al een beetje op tijd gaan doen. Als je alles op deze manier een beetje verdeeld, komt niet al het werk op het laatste moment aan. Pak daarnaast je glas en serviesgoed en voorzichtig in. Je wilt niet in je nieuwe huis aankomen en er achter komen dat al je servies is gesneuveld tijdens de verhuizing.

Previous «
Next »