• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Met deze zaken moet je rekening houden als je je gazon gaat renoveren

Met deze zaken moet je rekening houden als je je gazon gaat renoveren

  • Woon
  • april 23, 2024
  • Comments Off
gazon vernieuwen

Een mooie tuin met een prachtig groen gazon, dromen we daar niet allemaal van? De plek die je helemaal tot rust laat komen en waar je eindeloos kunt genieten van je welverdiende vrije tijd. Wat echter als je vaststelt dat je gazon zich niet in een prachtige staat bevindt, maar hier en daar kale of bruine plekken vertoont en onkruid het gras verdringt? Een groene grasmat heb je niet meer en dat zet je aan om actie te ondernemen.

Wat zijn je mogelijkheden?

Als je gazon niet meer is wat je ervan verwacht, heb je twee keuzes. Of je gaat het bestaande gazon renoveren of je gaat je gazon vernieuwen. Wat mogelijk is, zal afhangen van de huidige toestand van je gras.

Gazon renovatie

Moet je bij het zien van kale/bruine plekken meteen je gazon opgeven? Nee, gelukkig niet. Een groene grasmat behoort nog steeds tot de mogelijkheden dankzij gazonrenovatie in het voor- of najaar. Het eerste wat je te doen staat, is het gras maaien en dit mag een stuk korter dan je normaal zou doen. Vervolgens ga je de kale plekken open harken en bewerken met graszaad. Let er hierbij wel op dat je altijd kiest voor premium graszaad voor gazon renovatie dat aansluit bij je bestaande gazon.

Gazon vernieuwen

Heb je teveel kale plekken in je gazon, dan is het beter om meteen voor vernieuwing te kiezen. Als je je gazon gaat vernieuwen, zijn er enkele zaken waar je rekening moet mee houden. In een eerste fase ga je natuurlijk nadenken over welk gazon je wil. Ga je gras zaaien of meteen kiezen voor grasmatten? Wat je ook kiest, kies altijd voor premium producten die je het mooie gazon geven waar je van droomt. De voorbereiding bestaat er in beide gevallen in om te zorgen voor een egale en schone ondergrond. Zorg voor een effen oppervlakte die vrij is van onkruid, wortels en eventuele planten. Pas daarna ga je ofwel het graszaad inzaaien of de grasmatten leggen. Even niet op lopen en voldoende bevochtigen en voor je het weet kun je terug genieten van dat mooie groene gazon.

Of je nu je gazon gaat vernieuwen of renoveren, het beste plan is om steeds advies in te winnen bij professionals. Niet alleen kunnen zij jou de beste tips en adviezen geven om het werk uit te voeren, zij helpen je ook met het kiezen van de voor jouw tuin beste producten.

Previous «
Next »