Handige tips voor bank reinigen

  • Woon
  • augustus 19, 2021
  • Comments Off
bank reinigen tips

Een bank is een van de meubels in huis waar heel veel gebruik van wordt gemaakt. Op een comfortabele bank kun je relaxen, tv-kijken, een boek lezen of gezellig met je partner, kinderen, familie of vrienden bankhangen. Een bank gaat lang mee, zeker als je er goed voor zorgt. Een bank reinigen is dan ook iets wat je regelmatig moet doen. Het zorgt er niet alleen voor dat je bank fris er uit ziet en netjes blijft, het verlengt ook de levensduur van de bank. Hoe kun je het beste een bank reinigen? Wij geven je een aantal handige tips.

Voorkomen is beter dan genezen

Een van de eerste tips is ervoor om te zorgen dat er geen vlekken op de bank komen die de bekleding kan beschadigen. Dit kun je doen door de bank te impregneren. Hierdoor is de bank beter bestand tegen vlekken en vuil en houd je hem langer vol. Daarnaast is het slim om de bank regelmatig schoon te maken. Doe jij je wekelijkse schoonmaakbeurt door het huis? Stofzuig dan niet alleen onder de ban, maar neem de bank zelf ook mee tijdens het stofzuigen. Zo maak je op een snelle manier de bank stofvrij en voorkom je een laag stof die gaat kleven aan de bekleding. Vlekken op de bank voorkom je door ze meteen te verwijderen als je per ongeluk knoeit met drank of etenswaren op de bank. Meestal kun je dan met een doekje en wat warm water de vlek direct verwijderen. Laat je de vlekken zitten en wil je ze later eruit halen? Dan kun je je toevlucht tot groene zeep of reinigingsmiddelen gebruiken om de bank te reinigen. Maar zoals altijd geldt – ook bij een bank reinigen – voorkomen is beter dan genezen.

Grote schoonmaakbeurt van de bank

Je kunt wekelijks snel de bank reinigen, maar eens in de zoveel tijd is het slim om de bank ook grondig schoon te maken. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt kun je laten doen door bedrijven die gespecialiseerd zijn in bank reinigen, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf doen. Heb jij een stoffen bank? Dan is de eerste stap het verwijderen van pluisjes. Dit is een tijdrovend klusje, maar het levert je wel meteen resultaat op. Je bank ziet er een stuk beter uit. Een slimme tip om de bank te reinigen en pluisjes te verwijderen is door de stof strak te trekken. Zo kun je gemakkelijk de pluisjes verwijderen. Daarna kun je met de stoomreiniger de bank verder schoonmaken. Het voordeel hiervan is dubbel, je zorgt ervoor dat de stof van de bank weer helemaal fris er uit ziet én ruikt. Wil jij je bank reinigen met een stoomreiniger dan kun je die huren bij een schoonmaakbedrijf. Let wel op dat je er een kiest die past bij de bekleding van jouw bank. Heb je kussens op de bank? Schud deze daarna goed op. Ook kun je losse kussenhoezen in de was doen en de kussens zelf buiten laten luchten. Zo kun jij gemakkelijk zelf je bank reinigen. Daarna kun je met een voldaan gevoel weer heerlijk op een schone bank neerploffen.

Previous «
Next »