• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Zorg dat je tuinmeubelen beschermd de winter in gaan

Zorg dat je tuinmeubelen beschermd de winter in gaan

  • Woon
  • augustus 25, 2021
  • Comments Off
tuinmeubelen beschermen

Grote kans dat je deze zomer nieuw tuinmeubilair hebt gekocht. Uit onderzoek blijkt dat we veel complete loungesets hebben aangeschaft, maar ook verstelbare tuinstoelen zijn erg populair, uiteraard met matching kussens. Na de aanschaf van een nieuwe set voor in de tuin, wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk meegaat en moet je er dus voor zorgen dat die in de herfst en winter goed wordt opgeborgen. Daarom geven we je hieronder tips hoe je je tuinmeubelen het beste kunt opbergen.

Teak hout verkleurt vrij snel, maar kan goed tegen vocht

Teakhout is erg duurzaam en niet snel gevoelig voor rotting of slijtage. Ook deze tuinmeubelen kun je met een gerust hart het hele jaar buiten in de tuin laten staan. Wel kunnen ze snel gaan verkleuren. Sommige mensen vinden dat juist mooi, maar wanneer je je teakhouten meubelen in de originele staat wilt behouden moet je ze tijdens de koude en regenachtige maanden toch bedekken of binnen zetten.

Teak hout behandelen

Ook is het dan verstandig om een paar keer per jaar het teakhout te behandelen met een speciaal onderhoudsproduct. Teakhout heeft voordelen als een hoge duurzaamheid, het is een sterk materiaal en er is veel aanbod aan teakhouten meubelen op de markt. Het nadeel is dat je je teakhouten tuinmeubelen regelmatig moet onderhouden en dat veel van dit soort meubelen erg zwaar zijn.

RVS en aluminium tuinmeubelen worden steeds populairder, ze zijn vaak strak en modern. Daarnaast zijn ze erg duurzaam en gaan vaak jarenlang mee. Het voordeel van dit soort tuinmeubelen is dat ze in vergelijking met de houten tuinmeubelen veel lichter en dus makkelijker te verplaatsen zijn. Door het strakke design zijn RVS of aluminium tuinmeubelen niet altijd even geschikt voor in iedere tuin. Wanneer je je tuinmeubelen toch liever wilt opbergen dan kun je ervoor kiezen om ze plaatsen in de schuur, een tuinhuis of om ze te beschermen onder speciale hoezen. Let er wel op dat de ruimte waarin je ze opbergt voldoende geïsoleerd is. Vocht is namelijk een van de grootste vijanden voor tuinmeubelen.

Buitenmeubelen die gemaakt zijn van steigerhout

Steigerhouten tuinmeubelen zijn de afgelopen jaren enorm trendy geworden. Ze zijn vaak gemaakt van zachthout (vuren of grenen), waardoor ze een stuk onderhoudsvriendelijker zijn dan bijvoorbeeld teak houten tuinmeubelen. Daar komt bij dat steigerhout van nature al een verweerde look heeft. Je kunt deze meubelen daarom gerust het hele jaar buiten laten staan. De voordelen van steigerhouten tuinmeubelen zijn de onderhoudsvriendelijkheid, de moderne designs en het ruime aanbod. Het nadeel van dit type tuinmeubelen is dat ze net als teak hout vaak zwaar, groot  en robuust zijn. Ze zijn daardoor lastig te verplaatsen, maar goed dat je ze dus niet hoeft op te bergen.

Zorg dat je de kussens van je tuinset goed opbergt

Ook je tuinkussens moeten natuurlijk opgeborgen worden en daar heb je tegenwoordig handige opbergboxen voor, die vooral zijn bedoeld voor mensen die die kussens nergens binnen kunnen opbergen. Daarnaast werkt het ook erg praktisch. De box staat al buiten, dus de kussens pakken en opbergen gaat nog makkelijker. Ook berg je er gemakkelijk andere spullen in op, zoals speelgoed en gereedschap. Op deze manier ziet je tuin er altijd netjes uit.

Previous «
Next »