Welke kamerplant heeft jouw voorkeur?

  • Woon
  • augustus 31, 2021
  • Comments Off
kamerplanten

Bijna elke tuin en huis hebben aardig wat planten staan. Dit is dan ook niet zeker zonder reden. Het groen fleurt de hele ruimte op en heeft daarnaast meerdere voordelen voor je gezondheid! Het is namelijk bewezen dat sommige planten een luchtzuiverende werking hebben, ze helpen om je beter te concentreren en dat je minder stress ervaart. Het is dus niet alleen een geweldig decoratie item, maar een decoratie item met meerdere voordelen! Wil je meer informatie over Kamerplanten? Lees deze blog dan door! Wij belichten namelijk een paar planten.

Een lucht zuiverende plant

Wil je een plant die een luchtzuiverende werking heeft? Neem dan eens een kijkje naar de kentiapalm. De kentiapalm zorgt er namelijk voor dat alle vuile luchtdeeltjes omgezet worden in groene energie. De palm staat ook wel bekend om zijn prachte groene bladeren. Daarnaast is dit een perfecte plant als je niet zo goed bent in verzorgen, want hij heeft weinig verzorging nodig. 

De stand van de bladeren is elke keer anders

Wil je een plant die er elke dag weer anders uit ziet? Dan kan een Calathea wat voor jou zijn! De stand van de bladeren is namelijk elke dag weer anders. Deze grote kamerplant heeft een donkergroen blad met witte strepen, de achterkant van de bladeren heeft een bordeauxrode kleur. Dit maakt de Calathea een hele mooie en bijzondere plant. Daarnaast is de plant ook zeker niet saai, de plant beweegt namelijk. Als het licht is staan de bladeren open, dus dan kan je voornamelijk genieten van de groene bladeren. Als je het donker wordt sluiten de bladeren en dan komt het bordeauxrode naar boven.

Een tropische plant

Zuid-Afrika is een land waar mooie planten vandaan komen. In de tropische gebieden groeien ook tropische planten die uiteindelijk in Nederland terecht zijn gekomen. Een van de die planten is de Strelitzia. De Strelitzia heeft grote groene bladeren die de vorm van een veer hebben. Het uiterlijk van de plant geeft je gelijk het gevoel dat je in de jungle bent.

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer informatie over kamerplanten? Bijvoorbeeld over de verzorging? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Hier staat meer informatie op. Per plant staat een duidelijk overzicht met informatie zoals de hoeveelheid water de plant nodig heeft en waar je de plant het beste neer kan zetten.

Previous «
Next »