• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Wil je energie besparen? Kies voor ledverlichting

Wil je energie besparen? Kies voor ledverlichting

  • Woon
  • augustus 31, 2021
  • Comments Off

Heb jij gloei- of halogeenlampen en is je energierekening veel te hoog? Tijd om dit te veranderen! Het is erg zonde om veel geld uit te geven aan je energierekening terwijl dit helemaal niet nodig is. Er zijn veel makkelijke manieren waarop je energie kan besparen, die ook nog eens goed zijn voor je portemonnee. Veel mensen weten hier alleen niet vanaf. Een tip is om te kiezen voor ledverlichting. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

Levensduur van ledlampen is langer

Je hoort vaak dat ledlampen veel duurder zijn dan gloei- of halogeenlampen. Dus waarom zou je het dan aanschaffen? Het gekke is dat ledlampen op de lange termijn helemaal niet duurder zijn, maar goedkoper. De aanschaf van ledlampen is inderdaad duurder, maar ze gaan veel langer mee dan gloei- en halogeenlampen waardoor je niet steeds nieuwe hoeft te kopen. Wanneer een gloeilamp maar 2.000 uur lang brandt, kan je met een ledlamp wel 50.000 uur genieten van het licht. Dit is wel 25 keer zo lang! Dit is in verhouding dus veel beter dan het vaker kopen van goedkopere gloei- en halogeenlampen. Ledlampen zijn namelijk niet 25 keer zo duur. Ledverlichting is dus veel goedkoper!

Kostenbesparing met ledlampen

Naast dat ledverlichting goedkoper is doordat het langer meegaat, is het ook goedkoper doordat ledlampen veel minder energie gebruiken. Je energierekening zal dus veel lager zijn. Ledlampen zijn namelijk 90% energiezuiniger dan gloei- of halogeenlampen. Dit komt doordat gloei- en halogeenlampen maar 10% van hun energie omzetten in licht; de rest wordt verspild aan warmte. Dit is dus enorm zonde!

Heel veel keuze in ledverlichting

Een laatste voordeel is dat je veel meer keuze hebt met ledverlichting. Waar je met gloei- en halogeenlampen meestal alleen maar simpele lampen uit kan kiezen, kan je ledlampen in verschillende soorten en maten kopen. Denk aan led panelen, led spots en led downlights. Met name led downlights worden de laatste Jaren steeds meer gebruikt. Deze lampen worden in het plafond geplaatst en schijnen naar beneden, waardoor de hele kamer mooi wordt verlicht! Ledlampen zijn dus perfect voor ieder moment!

Previous «
Next »