Wat zijn de voordelen van plexiglas?

  • Woon
  • januari 9, 2020
  • Comments Off

Plexiglazen zijn in Nederland, gezien de groeiende verkoopcijfers, steeds geliefder aan het worden. Onder plexiglas wordt glas verstaan dat feitelijk geen echt glas is. Plexiglas bestaat uit transparante, thermoplastische kunststof en wordt wel gebruikt als vervanger van het ‘normale’ glas dat we kennen. Maar waarom is plexiglas zo gewild? Het antwoord is eenvoudig, namelijk omdat ze een flinke reeks voordelen hebben. We hebben de zes grootste pre’s van plexiglas voor je verzameld. Laat je ook overtuigen door de voordelen van dit type glas!

1. Een soort glas dat sterker is dan regulier glas
Het klinkt misschien vreemd, maar het is wel waar: plexiglas is sterker dan standaard glas. En niet een klein beetje ook: plexiglas heeft maar liefst 30 keer zoveel kracht als gewoon glas. Dat komt omdat plexiglas van kunststof is. Dat is natuurlijk voordelig, want daardoor breekt het minder snel. Dit is een van de belangrijkste redenen dat gelegenheden waar bijvoorbeeld veel spelende kinderen komen, een voorkeur hebben voor het veiliger plexiglas. De kans op ongelukken met brekend glas is dan kleiner.

2. Een lichte glassoort
Kunststof plexiglazen zijn een stuk lichter dan regulier glas. Hierdoor kunnen ze in grotere oppervlakten in kozijnen aangebracht worden, in aquaria of in terrasoverkappingen. Ze belasten de kozijnconstructies een stuk minder.

3. Glas dat erg duurzaam is
Een ander groot voordeel van plexiglas is de lange levensduur. Plexiglas kan niet verkleuren of verweren en kan er daardoor jarenlang tegenaan zonder noemenswaardig onderhoud.

4. Plexiglas is uitermate helder glas
Normaal glas is minder helder dan het helderste plexiglas. Pexiglas is dus ideaal geschikt om doorheen te kijken en geeft zelf beter zicht dan gewone glasplaten.

5. Een veilige glassoort
Kunststof plexiglas is sterker en veiliger dan normaal glas. Bij gewoon glas loopt je altijd kans op snee├źn en bloedingen door rondvliegende splinters. Omdat plexiglas ijzersterk is en eigenlijk niet kapot kan gaan, is dit soort glas een stuk veiliger. Om deze reden wordt plexiglas in kinderdagverblijven gebruikt, maar ook op ijshockeyvelden en bijvoorbeeld in restaurants en op balkons.

6. Glas waar je mee aan de slag kunt
Wil je gaten maken in plexiglas of dit glas snijden of gebruiken om iets in elkaar te zetten? Bij plexiglas is dit een fluitje van een cent, want dit glas kan niet versplinteren!

Previous «
Next »