• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Met deze tips houd jij je houten vloer schoon en intact

Met deze tips houd jij je houten vloer schoon en intact

  • Woon
  • juni 24, 2019
  • Comments Off
houten vloer onderhouden

Heb jij een mooie houten vloer in je huis, dan kan dit een waardige aanvulling voor je woning zijn. Een houten vloer is stijlvol en ziet er luxe uit. De vloer heeft een natuurlijke warme uitstraling en is daarnaast ook warm om blootsvoets over te lopen. Een goede houten vloer kan dan ook een leven lang mee. Maar dit houdt wel in dat je de vloer regelmatig de nodige onderhoud moet geven. Hierbij daarom enkele tips om te zorgen dat je houten vloer schoon en intact blijft.

Het dagelijkse onderhoud

Een houten vloer is in de regel zeer gemakkelijk om te onderhouden. Kies hiervoor een zachte bezem of een stofzuiger met een speciaal hulpstuk voor houten vloeren. Je weet dan zeker dat je tijdens het schoonmaken geen krassen op de vloer veroorzaakt. In principe is het meeste stof en vuil dan reeds verwijderd, maar je kunt de vloer ook nog nat reinigen. Het is belangrijk om de vloer nooit met teveel water te reinigen. Gebruik hiervoor een vochtige dweil en geen doornatte dweil. Als de dweil te nat is kunnen er kringen op de vloer ontstaan of heeft dit invloed op de werking van het hout. Gebruik ook geen chemische schoonmaakmiddelen. Het beste gebruik je een speciaal schoonmaakmiddel dat voor houten vloeren geschikt is.

Stoelpootglijders

Het schuiven van stoelen kan funest zijn voor een houten vloer. Het is niet zo dat de vloer onherstelbaar beschadigd raakt, maar al vrij snel kan de laklaag versleten zijn. Gebruik hiervoor de ECO stoelpootdoppen van Vloerglijders.nl. Je kunt hierbij de stoelpoten voorzien van handige ECO stoelpootdoppen van vilt, nylon of teflon. Maar ook dit materiaal kan slijten, maar daar hebben ze bij Vloerglijders.nl een handige oplossing voor. De ECO stoelpootdoppen bestaan uit een houder, zodat na verloop van tijd enkel het vilt vervangen hoeft te worden. Met deze stoelpoot glijders heb je nooit meer last van krassen op de vloer door schuivende stoelen.

Goede zonwering

Een houten vloer kan gevoelig zijn voor verkleuren als het in aanraking komt met direct zonlicht. Naast een houten vloer moet je daarom ook investeren in goede zonwering. Zo bescherm je op zonnige dagen je vloer tegen verkleuring.

Vermijd scherpe voorwerpen

Misschien wel een logische tip, maar vermijd scherpe voorwerpen, zoals naaldhakken of scherpe nagels van huisdieren. Dit houdt niet in dat je geen huisdieren moet nemen, maar wel dat je de nageltjes goed moet onderhouden. Loop zoveel mogelijk zonder schoenen in huis of leg op veel belopen plekken een vloerkleed.

Previous «
Next »