• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Enkele tips bij de aanschaf van een nieuwe raamdecoratie

Enkele tips bij de aanschaf van een nieuwe raamdecoratie

  • Woon
  • december 3, 2020
  • Comments Off
gordijnen

Het inrichten van je huis kan een intensieve klus zijn en daarnaast moet je allerlei beslissingen nemen. Er zijn zo ontzettend veel keuzes te maken over maten, vormen, kleuren, materialen en voor raamdecoratie is dit natuurlijk niet anders. Niet alleen bepaald dit mede hoe je interieur eruit ziet, maar het bepaald ook de mate van lichtinval, of mensen naar binnen kunnen kijken en hoe de raamdecoratie er van buiten uitziet. Neem je bijvoorbeeld vouwgordijnen of toch liever lamellen? 

Bedenk goed wat je wil

Het is natuurlijk belangrijk te weten welk budget je hebt te besteden. Bedenk dus eerst wat je wil en wat je er ongeveer aan uit wenst te geven, misschien kom je er wel achter dat die wensen helemaal niet bij het budget passen. Je kunt allerlei verschillende soorten raamdecoratie vinden, voor allerlei verschillende prijzen. Laat je dus niet meteen uit het veld slaan als de eerste resultaten van het zoeken niet direct opleveren wat je hoopte. 

Combineren kan ook

Er zijn veel mensen die alleen kunnen slapen als het helemaal donker is in de kamer, als dat zo is, dan sluit je al meteen een aantal soorten raamdecoratie uit. Bedenk echter dat combinaties ook mogelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn combineren met jaloezieën, waardoor je slaapkamer een fijne sfeer uitstraalt, maar het ook totaal donker gemaakt kan worden. 

Sfeer neerzetten

De meeste mensen kiezen voor hun raamdecoratie nog altijd een vrij neutrale kleur zoals zwart, wit, grijs of crème, alleen bij gordijnen durven mensen nog wel eens af te wijken. Echter, net als met gekleurde meubels, kozijn of muren, kan gekleurde raamdecoratie juist meer karakter geven aan de ruimte. Meestal neemt een raam een behoorlijke oppervlakte in beslag en dus de raamdecoratie ook, waardoor je daarmee heel erg de sfeer kunt bepalen. 

Isolerende werking

Ramen kunnen veel kou door laten en je zult er misschien niet als eerste aan denken, maar houdt bij het kiezen van je raamdecoratie dan ook rekening met de isolatie en hoe deze wordt bevestigd. Het werkt namelijk goed om een laagje lucht te creëren tussen de ruit en de raambekleding. Dit kan met een rolgordijn systeem met zijgeleiding. Ook gordijnen hebben dit effect, maar moeten dan wel helemaal afgesloten zijn en van een behoorlijk dikke stof zijn gemaakt. Gordijnen die een extra isolatie waarde hebben zijn dubbele plissé gordijnen, de stof hiervan vormt zeshoekige buisjes boven elkaar. 

Previous «
Next »