• Homepage
  • >
  • Badkamer
  • >
  • Alles wat je moet weten over zwart sanitair in de badkamer

Alles wat je moet weten over zwart sanitair in de badkamer

  • Woon
  • november 12, 2020
  • Comments Off
mat zwarte regendouche

De zwarte badkamer trend is de afgelopen jaren steeds groter geworden en nog steeds zien we dat veel mensen kiezen voor veel zwart in de badkamer. Voor wanden en vloeren werd al langer de kleur zwart gekozen voor de badkamer, maar we zien nu ook een toename van zwart sanitair en accessoires zoals een mat zwarte regendouche. Het geeft de badkamer een moderne uitstraling en vooral bij badkamers met veel (natuurlijk) licht ziet dit er erg stijlvol uit. Echter kun je door zwart op de juiste manier te gebruiken ook een kleinere badkamer restylen.

Stoere uitstraling in je badkamer

Zwart kun je op allerlei manieren doorvoeren in je badkamer. Wil je een stoere uitstraling? Ga dan voor matzwart sanitair, want deze geven de ruimte een industriële look. Nog een reden om voor deze kleur te kiezen, is dat vuil minder goed zichtbaar is op donkere kleuren. Op witte tegels zie je alles, van stof tot kalkaanslag. Zeker in de badkamer heb je graag een fris gevoel, en daar is zwart uitermate geschikt voor. 

Zwarte accessoires

Wil je niet direct je hele badkamer zwart maken, maar ben je wel benieuwd hoe die kleur het in jouw badkamer doet, dan kun je beginnen met het toevoegen van zwarte elementen in de vorm van accessoires. Plaats een zwarte toiletrolhouder, kies donkere handdoekhaakjes of ga juist voor een zwarte pedaalemmer of wc-borstel. Wil je toch wat verder gaan, wissel je kraan dan eens voor een zwarte, dit geeft de ruimte meteen een ander gevoel.

Experimenteer met zwart

Je kunt natuurlijk ook meteen wat grotere objecten in de badkamer vervangen door zwarte, zoals het badkamer meubel, de regendouche of de radiator. Voor al deze objecten zijn er tegenwoordig zwarte exemplaren te vinden. In een kleine badkamer neemt een groot, donker oppervlak optisch vaak veel plaats in, waardoor de ruimte kleiner lijkt dan die in werkelijkheid is. Voorkom dit door donkere objecten te combineren met bijvoorbeeld glas.

Schilder een muur donker

Heb je geen zin in een verbouwing, maar wil je wel meegaan met de trend? Schilder dan bijvoorbeeld een muur in een donkere tint. Hierdoor krijgt de ruimte direct een hele andere uitstraling. Met minimale moeite en kosten creëert je op die manier een echte eyecatcher. 

Combineren werkt goed

Een geheel zwarte badkamer is mogelijk, maar zeker als er niet voldoende lichtinval is kan het dan al snel erg donker worden. Met name kleine badkamers zullen dan aanvoelen. Gelukkig is de kleur erg eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen, deze past bijna overal bij. De meest logische keuze om te combineren met zwart is het tegenovergestelde: wit! Het contrast tussen de kleuren is gedurfd, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Combineer een zwarte vloer met een witte muur of andersom, of gebruik twee kleuren tegels door elkaar heen.

Previous «
Next »