• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Ik denk er aan om mijn huis te verkopen, wat nu?

Ik denk er aan om mijn huis te verkopen, wat nu?

  • Woon
  • juli 13, 2022
  • Comments Off
huis verkopen

De keuze om je huis te verkopen is een lastige. Het is toch een plek waar je veel tijd hebt doorgebracht en veel hebt meegemaakt. Toch kan de locatie, de grootte of de indeling op lange termijn niet meer naar wens zijn. Kriebelt het en wil je eigenlijk toch op zoek naar iets anders? We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!

Wil je je huis wel echt verkopen?

Ten eerste, is het belangrijk om alvast rond te kijken voor een ander huis. De huizenmarkt is krap en het is daardoor iets lastiger om een huis te vinden die binnen jouw visie past. Je kunt gebruik maken van de online platformen en alvast eens een huis gaan bezichtigen. Zo kun je langzaam wennen aan het idee van hoe het zou zijn om je eigen huis te verkopen. Heb je er een goed gevoel bij? Zie je jezelf in een ander huis wonen? Dit zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je een huis bezichtigt.

Een gratis waardebepaling

Natuurlijk is het ook van belang om te weten wat jouw eigen huis waard is. Dit is van belang om te kunnen bepalen of het kopen van een ander huis een verstandige financiƫle keuze is of niet. Om erachter te komen wat jouw huis waard is kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar in de buurt. Bij veel makelaars is deze bepaling vrijblijvend. Deze waarde geeft een indicatie op basis van de huiswaarde van de omgeving, de staat van het huis en de afwerking er van. Als je de waardebepaling positief is en als je merkt dat het een serieuze overweging is om een ander huis te kopen, dan kun je vervolgstappen ondernemen.

Schakel een verkoopmakelaar in

We raden je aan om bij de verkoop van een huis gebruik te maken van een verkoopmakelaar. Veel mensen ervaren de verkoop van een huis als een hectische periode. Het is dan ook fijn om te weten dat een professional ook met dit proces gemoeid is. Zo weet je zeker dat je verstandige keuzes maakt op financieel vlak. Daarnaast kan een verkoopmakelaar veel hulp bieden als het gaat om de administratie. Dit is erg fijn want zo heb jij de tijd om je te richten op zaken die er echt toe doen.

We willen je veel succes wensen met de verkoop van jouw huis!

Previous «
Next »