• Homepage
  • >
  • Keuken
  • >
  • Breid je woonbeleving uit d.m.v een prachtig servies

Breid je woonbeleving uit d.m.v een prachtig servies

  • Woon
  • juli 13, 2018
  • Comments Off

Maar al te vaak worden details over het hoofd gezien bij het inrichten van een woning,en het creëren van een gezellige eetplaats. Toch is het van groot belang om ook aan die kleine dingen aandacht te besteden als je het beste uit je woning wil halen. En een van die dingen is het servies dat je gebruikt.

Hoewel het servies dat je in je keuken hebt liggen misschien niet zo belangrijk mag lijken, is het dat wel degelijk. Niet alleen heeft servies natuurlijk een functionele waarde, het draagt ook bij aan de look en feel van de keuken of eetplaats. Waar moet je nu op letten als je goed servies zoekt, en welke factoren zijn belangrijk? Een vraag die zeker en vast een antwoord behoeft!

Belangrijk bij het kiezen van servies

1. Ga voor de juiste stijl

Net zoals meubilair een belangrijk deel uitmaakt van de woning, is dat bij servies ook zo. Het is misschien wat moeilijker om precies het juiste servies te vinden (zoals boerenbont servies), maar zodra dat lukt draagt het wel bij aan de look van de woning als geheel. Bij een landelijke woning is het aangeraden om warme, eenvoudige kleuren te kiezen en niet al te veel patronen of versiering. Een klassieke inrichting kan daar dan wel weer bij baten, en bij een moderne stijl kies je beter voor basiskleuren en eenvoudige, strakke vormen.

2. De kleur is ook belangrijk

Om verder in te gaan op de look van het servies, is het van groot belang dat je de juiste kleuren kiest. Hoewel het natuurlijk niet verplicht is om dezelfde kleuren te kiezen voor je servies als bijvoorbeeld je keukenkasten, is het wel een goed idee om daar rekening mee te houden. Zo kan je kiezen voor kleuren in eenzelfde palet, maar je kan ook gaan voor contrasterende tinten om het interessant te houden!

3. Ga altijd voor kwaliteit

Ten slotte is het nog altijd erg belangrijk dat je kiest voor servies van kwaliteit, zoals boerenbont servies. Niet enkel zal de afwerking van de borden, tassen en kommen dan veel beter zijn, het servies zal ook gewoon veel langer meegaan. En dat is natuurlijk ook belangrijk als je je keuken of eetplaats met de beste mogelijke voorzieningen wil uitrusten!

Previous «
Next »