Verschillende soorten kussens

  • Marco
  • februari 12, 2019
  • Comments Off
Kussens voor de slaapkamer

Zo kies je de juiste hoofdkussen voor op bed

Je nachtrust is erg belangrijk. Je hebt een fijne kussen nodig als je s’nachts lekker wilt kunnen slapen. Maar hoe kies je een fijne kussen uit, wanneer er zoveel verschillende soorten hoofdkussens zijn? Het antwoord op deze vraag vind je in dit artikel. 

Houdt rekening met je slaaphouding

ALs je op zoek bent naar kussens voor de slaapkamer, is je favoriete slaaphouding het eerste waar je rekening mee moet houden. Er zijn verschillende soorten kussens, afhankelijk van je favoriete slaaphouding. Ben je een buikslaper? Kies dan voor een zo zacht en plat mogelijk kussen. Bijvoorbeeld een kussen met een hoog percentage dons. Let als rusglaper vooral op de hoogte van het kussen. Als je een grotere rugkromming hebt, kies je voor een hoger kussen. Als je het liefst op je zij slaapt, is het belangrijk om rekening te houden met de breedte van je schouders. Bredere schouders hebben een hoger kussen nodig. 

Kies het juiste materiaal

Kussens voor de slaapkamer zijn gevuld met verschillende materialen. Je voorkeur wat betreft de vulling van het kussen is erg belangrijk wanneer je verschillende soorten kussens gaat vergelijken. Dons is het meest populair. Je kan kiezen voor 100% dons (zacht) of 100% veren (hard). Daarnaast heb je natuurlijk ook het wollen kussen. Dit materiaal is fijn, omdat het goed ventileert. Hierdoor slaap je dus altijd droog. Synthetische kussens hebben vaak een kern van polyether of een andere kunstvezel. Het fijne is dat deze kussen zacht en licht zijn, maar niet goed “in vorm” blijven. Wil je liever een kussen die zijn vorm behoudt, kies dan voor het schuim kussen. Deze kussens bieden optimale ondersteuning voor je nek en hoofd. Een ander kussen dat altijd zijn oorspronkelijke vorm en veerkracht vasthoudt, is de natuurrubber kussen. Dit kussen biedt goed veerkracht voor een natuurlijk balans van je hoofd en nekholte. 

Let op de maat van het kussen

Je bent nu meer te weten gekomen over verschillende soorten hoofdkussens. Voordat je gelijk je ideale hoofdkussens gaat bestellen is het ook belangrijk om rekening te houden met de verschillende maten van hoofdkussens. Vooral bij neuksteunkussens is dit belangrijk. Deze kussens hebben vaak twee maten, om de verschillende hoogtes van het kussen aan te duiden. Het standaardformaat voor kussens is in Nederland 60×70 cm. Let dus goed op als je kussens uit het buitenland koopt, deze hebben vaak andere formaten.

Previous «
Next »