Belangrijke eigenschappen van een parasol

  • Woon
  • februari 15, 2019
  • Comments Off
tuinparasol

Lekker onder een parasol duiken: een goed idee!

Als er sprake van tropische temperaturen is, is er niets zo relaxed als lekker onder een parasol kunnen duiken om af te koelen. Of je nu in de tuin zit, ergens op een terrasje bent of op het strand ligt: de verkoeling die een parasol biedt is heerlijk en verfrissend. Zorg daarom allereerst dat je als de zomer losbreekt mooie parasols van aluminium van Tuinmeubelen.nl op voorraad hebt. Voor gebruik in jouw tuin, of om op een hete zomerdag mee te nemen naar het strand. Zo voorkom je dat je niet verbrand en kun je optimaal en veilig van het lekkere weer genieten.

1. Hout of aluminium mast
Let bij het selecteren van de perfecte parasol wel goed op de specifieke eigenschappen van het door jouw gewenste zonnescherm. Er zijn diverse criteria waar je op kunt letten. De eerste vraag is of je een parasol met een houten of een aluminium mast wilt. Hout oogt natuurlijk en is tegenwoordig erg krachtig, terwijl aluminium nog sterker is maar in de zon erg heet kan worden. En zo zijn er nog meer aandachtspunten waar je bij de aankoop van een parasol rekening mee dient te houden. Je leest het hieronder.

2. Een staande of vrij hangende zweefparasol
Er zijn parasols die je loodrecht kunt uitklappen, zogenoemde staande parasols, maar ook zogeheten zweefparasols. Bij een staande parasol zit de staander of mast in het midden. Dit type staande parasols is sterk, maar minder mobiel dan de zweefparasol. Een groot voordeel van de zweefparasol is dat je deze eenvoudig kunt verplaatsen en verstellen. Schuift de zon op, dan stel je de parasol snel bij en creëer je nieuwe schaduw.

3. Een ronde parasol of juist een vierkante uitvoering?
Is het de bedoeling dat jouw parasol boven een tuintafel wordt gebruikt, dan is het aan te raden om voor de zogenoemde ronde parasol te gaan. Deze variant kun je namelijk normaal inklappen boven een eet- of tuintafel. Bij een vierkante parasol – die in dezelfde maat overigens wel meer schaduw creëert dan de ronde uitvoering – is het inklappen boven tafels vaak problematisch.

4. Zorg voor een parasolvoet die zwaar genoeg is
Cruciaal is om een parasolvoet van het juiste gewicht aan te kopen, afgestemd op de grootte van het parasoldoek. Voor parasols met de stok/mast in het midden gelden bijvoorbeeld de volgende vuistregels. Is het doek 200 cm, dan weegt de voet minimaal 20 kilogram. Is het parasoldoek 300 cm, dan moet de voet minstens 40 kilogram wegen. En, als laatste voorbeeld, heeft jouw doek een diameter van 500 centimeter – vaak het terrasformaat – zorg dan voor een zware voet van minimaal 110 kilogram. Zo weet je zeker dat jouw parasol niet weg kan waaien en voor ongelukken kan zorgen.

5. Bepaal welk schoonmaakmiddel geschikt is
Let bij de aankoop ook op het soort stof waaruit het doek bestaat. Deze bepaalt namelijk hoe je de parasol goed kunt onderhouden en reinigen. Vraag eventueel bij de aanbieder van de parasol na hoe en welk reinigingsmiddel(en) je voor jouw parasol.

Previous «
Next »