De badkamertrends van 2017

  • Woon
  • juni 21, 2017
  • Comments Off

Zoals elk jaar opnieuw zijn er ook voor 2017 nieuwe trends voor de inrichting van de badkamer. We sommen voor jullie enkele van de badkamertrends van 2017 op.

•Ruwe metalen afwerking

De matte zwarte materialen waren al in de mode en stilaan begint men over te schakelen naar een meer ruwe metalen afwerking. Soms bestaat het materiaal uit echt metaal, ofwel gebruikt met coatings om deze look te creëren. Koper, antieke messing en dergelijke horen ook bij de badkamertrends van 2017. Chroom verdwijnt niet helemaal maar er is een sterke tendens naar een vintage en metallische look.

•Fijne, dunne en afgeronde randen

Vroeger werden alle badkamerproducten afgewerkte met grote, dikke randen. Keramiekfabrikanten hebben een technologie ontwikkelt om hun producten te versterken zodanig dat ze nu fijnere, dunnere randen kunnen monteren op hun baden, wastafels en toiletten, waarmee ze evengoed beschermd zijn

•Zachte tinten

Een van de badkamertrends 2017 zijn de zachte pastelkleuren, het gebruik van natuurlijke materialen in stof wordt dit jaar verder geïntroduceerd in de badkamerruimte. Zachtgroen, blauw en grijs zijn ook weer populairder geworden.

•Vrijstaande baden

De trend is om de badkamer steeds meer in te richten als een toevluchtsoord met als doel een goed gevoel van wellness te creëren. Het bad wordt dikwijls vrijstaand geplaatst en er is een nieuw scala van natuurlijke producten op de markt die meer lijkt op kunstmatige, of echte vulkanische kalksteen. Er zijn ook opnieuw baden van fijn geperst staal zonder rand. De grootste fabrikanten passen een nieuwe technologie toe om een duurzaam lucht- en bubbelsysteem in te werken. Het is nu perfect mogelijk om de wellness-ervaring te beleven in jouw eigen badkamer.

•Gemengde materialen

Op toonaangevende beurzen voor badkamertrends 2017, waren dit jaar al prachtige voorbeelden te zien van design synergie. Het bestaat uit een mix van materialen, met fijne vormen en zachte afgeronde randen, gecombineerd met geschilderde kastjes in diverse kleuren en een afgeronde spiegel.

Previous «
Next »