10 Ideeën om je slaapkamer leuker te maken

  • Marco
  • maart 4, 2021
  • Comments Off
slaapkamer-interieurtips

Je wilt je slaapkamer leuker maken? Dat is een reuzegoed idee. Heb je al eens uitgerekend hoeveel uur van je leven je doorbrengt in deze ruimte? Logisch dan toch dat je er iets moois van maakt? Zoek je slaapkamer inspiratie, dan ontvang je hier 10 ideale en praktische tips. Daar kun je ongetwijfeld je winst mee doen!

1. Passend dekbed

Hebben we het over je slaapkamer leuker maken, dan moeten we zeker kijken naar je bed. Vaak neemt dit een prominente plaats in en is het een echte blikvanger. Schenk dan zeker aandacht aan je beddengoed. Er is zoveel keus, dat er altijd wel een mooi passend dekbed te vinden is. Het zorgt voor een mooi geheel als dit aansluit bij de rest van de kleuren in je kamer.

2. Kleur op de muur

Ga je een kamer inrichten, dan overdenk je vaak als eerste de kleuren op de muur. En de afwerking natuurlijk. Wordt het een behangetje of gaan we verven of stuken? Denk goed na over de kleurencombinaties. Zeker als het gaat om je slaapkamer. Welke kleuren werken voor jou rustgevend? Daar is veel over te zeggen, maar uiteindelijk is het toch wel afhankelijk van jouw persoon. Van welke tinten houd je?

3. Behang

Behang geeft al snel een bepaalde uitstraling aan je slaapkamer. Houd er rekening mee dat het iets meer tijd en ervaring vraagt. Maar misschien heb je iemand die je hier graag bij helpt. Warme en rustgevende kleuren zijn ideaal voor in deze ruimte. Houd je van iets meer levendigheid, kies dan een motiefje. Ook fotobehang kan een uitstekende optie zijn. Wat denk je van prachtige rozen waar je zo tegenaan kijkt vanuit je bed?

4. Schilderen

Ga je schilderen, dan zijn de mogelijkheden ook eindeloos. Probeer gewoon het een en ander uit. Bevalt het je toch niet, dan doe je het tenslotte zo over. Dat is het grote voordeel ten opzichte van behangen.

5. Lambrisering

Wil je graag extra decoratie, neem dan een mooie lambrisering. Dit is vooral een goede keus als je houdt van een landelijke uitstraling. Wil jij ook een lambrisering, maar past een moderne sfeer meer bij jou? Dan kunt je natuurlijk kiezen voor een variant. Je neemt dan niet een kleur, maar je combineert een aantal kleuren. Dan ziet het er meteen een stuk moderner uit.

6. Betonstuc

Wil je echt een moderne uitstraling, dan is betonstuc wellicht een goed idee. Dit is pleistermateriaal waarmee je de muren een industriële uitstraling geeft. Een bijkomend voordeel is dat het waterdicht en slijtvast is. Ook hoef je niet bang te zijn voor het ontstaan van schimmel.

7. De vloer

De vloer moet mooi zijn, maar dat is niet het enige. Je wilt tenslotte ook dat je deze een beetje makkelijk schoon kunt houden. Denk daarom praktisch. Vergeet aan de andere kant niet dat het comfortabel moet voelen voor je blote voeten. Al is wat dat betreft een fijn kleed ook altijd een goed oplossing.

8. Vloerbedekking

Vloerbedekking is comfortabel en geeft een warme uitstraling. Heb je echter last van huisstofmijt, dan is het een minder goede keus.

9. Laminaat

Laminaat kan bijna altijd. Het lijkt tegenwoordig veel op een echte houten vloer. Schoonmaken is heel gemakkelijk met laminaat.

10. Schoonmaaktips

Als het gaat om slaapkamer inspiratie, dan verwacht je misschien niet iets over schoonmaken. Toch is het absoluut waar dat een schone slaapkamer je nachtrust bevordert. Hier een aantal schoonmaaktips.

Previous «
Next »