De voordelen van een jaloezie van kunststof

  • Woon
  • maart 1, 2021
  • Comments Off
jaloezieen op maat

Kunststof jaloezieën, ook wel pvc jaloezieën genoemd, zijn niet de meest bekende van de verschillende soorten jaloezieën. Toch hebben zij behoorlijk wat voordelen vergeleken met de houten of aluminium tegenhangers. Kunststof jaloezieën op maat laten maken is ook geen probleem… geen enkele reden dus om niet verder te lezen en alle voordelen van kunststof jaloezieën te ontdekken.

Probeer eens een kleurtje

De meeste mensen kiezen voor hun raamdecoratie nog altijd een vrij neutrale kleur zoals zwart, wit, grijs of crème, alleen bij gordijnen durven mensen nog wel eens af te wijken. Echter, net als met gekleurde meubels, kozijn of muren, kan gekleurde raamdecoratie juist meer karakter geven aan de ruimte. Jaloezieën van pvc zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren te vinden, probeer dan ook eens iets anders dan eerder genoemde standaard kleuren.

Niet van echt hout te onderscheiden

Houten jaloezieën zijn de laatste jaren bijzonder populair geworden. Dat is niet zo gek, want echt hout kan een natuurlijke en authentieke toevoeging zijn aan je inrichting. Wanneer je voor pvc jaloezieën kiest, kun je echter precies deze uitstraling vinden. De houtnerven, ladderkoorden en ladderbanden zijn allemaal voordelen die vooral invloed hebben op het uiterlijk en de esthetiek van de raamdecoratie. Dit is belangrijk, aangezien de lamellen altijd zichtbaar zijn. Pvc jaloezieën hebben echter ook praktische voordelen. Een van de grootste voordelen van de pvc variant is dat deze vochtbestendig is. 

Pvc jaloezie met ladderband

Zonder ladderband blijf je de koorden zien die door de lamellen bij  lopen. Als je kiest voor een pvc jaloezie met ladderband, dan zullen de koorden aan de voorkant bedekt worden met een verticale stofband. De kleur van de ladderband wordt aangepast op de kleur lamellen die je kiest. Een ladderband valt op, waardoor het een mooi detail kan vormen in je inrichting. Bovendien worden de gaatjes in de lamellen, waar de koorden doorheen lopen, verborgen. Een bijkomend voordeel is dat er zo minder licht door de jaloezie komt.

Lamellen zijn altijd zichtbaar

De ladderbanden, houtnerven en ladderkoorden zijn allemaal voordelen die vooral invloed hebben op het uiterlijk van de raamdecoratie. Dit is belangrijk, aangezien de lamellen altijd zichtbaar zijn. Pvc jaloezieën hebben echter ook een aantal praktische voordelen, zoals de vochtbestendigheid. Dat maakt pvc jaloezieën dan ook prima geschikt voor plekken waar je hout niet zou kunnen gebruiken, zoals in de keuken of badkamer.

De vochtbestendigheid, het lichte gewicht, de voelbare houtnerven: allemaal voordelen van pvc, waardoor het een aantrekkelijk alternatief is als raamdecoratie. Een ander voordeel van pvc jaloezieën is dat deze aan te passen zijn aan jouw wensen en inrichting. Behalve dat je kunt kiezen welke kleur jaloezieën je wilt, kun je bij pvc jaloezieën namelijk ook kiezen of je ze met of zonder ladderband wilt. 

Previous «
Next »