• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Tuinverlichting, verlichting tijdens de zwoele zomeravonden

Tuinverlichting, verlichting tijdens de zwoele zomeravonden

  • Woon
  • mei 12, 2017
  • Comments Off

Tuinverlichtingtuinverlichting is niet meer weg te denken uit onze huidige leefomgeving. Wie houdt er niet van een prachtig aangelegde tuin met slingerpaadjes langs de mooiste bomen en struiken, aangevuld met heerlijk geurende lavendelperkjes en het zachte ruisen van siergrassen. Op de achtergrond klatert een waterpartij en dit hele plaatje is niet compleet zonder de juiste verlichting! Want vaak valt het leven in de tuin stil van zodra de avond valt. En dit hoeft helemaal niet zo te zijn!

Natuurlijk zijn er vele opties. Ik geef je graag even een overzichtje.

Fakkels

Fakkels zijn interessant wanneer je bijvoorbeeld een tuinfeest geeft. Het grote nadeel is dat je ze niet onbewaakt kan achterlaten. Een ongeluk is gauw gebeurd en het kan niet de bedoeling zijn dat de hele tuin in vlammen opgaat, maar ja, ze bieden een prachtige sfeer!

Verlichting op zonne-energie

De meest interessante variant is wel de tuinverlichting op zonne-energie. Ze halen hun verbruik uit de zonnepanelen, dus je hebt hier na installatie nog nauwelijks kosten aan. Het grote voordeel is uiteraard de lage verbruikskosten. Ook heb je geen leidingen nodig en dat is vooral ideaal als je geen zin hebt de hele tuin te gaan opengraven om de nodige leidingen weg te werken. Geniet van de eenvoudigheid van tuinverlichting op zonne- energie!

Verlichting met LEDtuinverlichting led

Heb je toch de nodige leidingen voorzien (of ben je in de mogelijkheid deze te voorzien) dan kan je steeds opteren voor verlichting die aangesloten wordt op uw netwerk. Deze laatste optie is de meest betrouwbare verlichtingsmethode en is daarom nog steeds de meest populaire variant. Indien je kiest voor vastgelegde lichtpunten, kan je opteren voor de klassieke versies in halogeen en/of spaarlampen, maar je kan net zo goed kiezen voor de ecologische versie met LED. Led is duurder in aanschaf dan hetzelfde toestel in bijvoorbeeld halogeen, maar verbruikt aanzienlijk minder. Dit maakt dat de tuinverlichting zichzelf op een zeer korte termijn zal terugbetalen en jij nadien zelfs winst gaat maken door het besparen op je energiefactuur!

Je ziet het, welke vorm van verlichting je ook verkiest, de meest gezellige sfeer kan je creƫren. Ook al bent u niet in het bezit van aansluitpunten.
Laat je adviseren door een erkend vakman en geniet vandaag nog van je prachtige tuin by night!

Previous «
Next »