3 tips voor een koel huis

  • Woon
  • mei 15, 2017
  • Comments Off

Het internet staat vol met kleine tips om je huis koel te houden tijdens de zomermaanden, maar deze tips zijn allemaal van korte duur en daardoor voor jou redelijk arbeidsintensief. Wil jij deze zomer echt genieten van een koel huis zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen? Bekijk dan deze 3 uitstekende investeringen voor een aangenaam klimaat in huis.

  • Laat een airco plaatsen

Laat je een airco plaatsen, dan hoef je het nooit meer warm in huis te hebben. Kortom, dit is de meest effectieve oplossing voor een koel huis. Een airco kopen en laten installeren is wel een investering, gemiddeld € 1.500. Maar hier heb je wel 12 tot 15 jaar plezier van. De afweging die je dan ook moet maken is: heb je hier gemiddeld € 125 per jaar voor over? In Nederland worden de meeste airco’s geplaatst in de slaapkamer, voor een aangename nachtrust.

  • Kies voor zonwering

Het huis warmt vooral op door de zon die vol door de ramen naar binnen schijnt. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen met zonwering. Je hebt diverse varianten zonwering. Aluminium rolluiken zijn het meest effectief om warmte uit huis te weren en werken in de slaapkamer ook nog eens verduisterend. Wil je naast schaduw binnen, ook schaduw op je terras? Dan zijn knikarmschermen zeer geschikt. Met hun horizontale armen, kan je rustig onder het zonnescherm doorlopen. Andere vormen van goede zonwering zijn uitvalschermen, markiezen of screens.

  • Plaats planten tegen of bomen rondom je huis

Naast dat de zon door de ramen voor de meeste warmte zorgt, warmt de zon je buitenmuren ook op, wat de temperatuur in huis van alle kanten doet stijgen. Het is daarom helemaal geen gek idee om je buitenmuren ook tegen de zon te beschermen, bijvoorbeeld door heggen of planten tegen de zijkant van de woning te laten groeien of een grote boom te plaatsen die op het warmste moment van de dag een groot deel van je huis bedekt met schaduw.

Previous «
Next »