Ontdek het vloerkleed voor jou

  • Woon
  • maart 5, 2021
  • Comments Off
vloerkleden

Vloerkleden zijn al eeuwen lang enorm populair. Geboren in het Midden-Oosten ging het vloerkleed al snel de wereld over en tegenwoordig zien we in veel huizen een kleed op de vloer liggen. Waar dit vroeger dus vaak perzische tapijten waren, zien we nu vloerkleden met een patroon of motief, of een hoogpolig kleed om voor de televisie op te kunnen liggen. Daarnaast kun je online tegenwoordig op heel veel plekken een vloerkleed bestellen, zoals op https://www.floorpassion.nl/vloerkleden/sisal-vloerkleed/. Lees verder om te weten hoe je jouw perfecte vloerkleed vindt.

De geschiedenis van het vloerkleed

Tapijten worden dus al vele honderden jaren verkocht. De eerste tapijten werden in het oude Perzië gemaakt. De benaming tapijt is dan gebaseerd op de Perzische benaming tafta, wat geweven betekent. Het Perzisch tapijt is wereldwijd één van de populairste en bekendste soorten. Vooral de laatste jaren is tapijt weer populair in veel Nederlandse huiskamers.

Baken een plek af

Met een vloerkleed kun je jouw interieur helemaal af maken. Of je hem nu deels onder het meubilair schuift, om deze zo met elkaar te verbinden, of omdat je er een speciale plek mee wil creëren, als een soort van eiland in je woonkamer; een vloerkleed vervult al deze rollen met gemak.

Breng warmte in huis

Zoals we hierboven al beschreven: een vloerkleed zorgt voor warmte. Zeker in woningen zonder vloerverwarming is dit een echte uitkomst. Niet langer hoef jij je voeten op de koude tegelvloer te zetten, maar met een vloerkleed heb je een heerlijke ondergrond voor die voeten en kom je heerlijk de winter door.

Makkelijk een sfeer neer te zetten met een vloerkleed

Een vloerkleed is een duidelijk eyecatcher in je woonkamer en omdat deze zo de sfeer bepaalt, kun je ervoor kiezen om deze regelmatig af te wisselen. Een hoogpolig tapijt is ideaal voor in de winter, omdat het dan voor warmte zorgt. In de zomer is het dan weer mooi om voor een laagpolig tapijt te kiezen. Kies dan ook meteen voor een wat lichtere kleur. Voor ieder seizoen zijn er geschikte vloerkleden en als je ze op deze manier afwisselt, gaan ze ook langer mee.

In alle prijsklassen

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten, afmetingen en kleuren verkrijgbaar, daarnaast zijn er veel verschillende prijsklassen en hoef je voor een mooi vloerkleed echt niet per se de hoofdprijs te betalen. Heb je een vloerkleed gekocht of wil je er één kopen en ben je benieuwd hoe je bepaalde vlekken in het kleed moet behandelen? Online zijn er ontzettend veel tips te vinden over het behandelen van vlekken. Je zit natuurlijk nooit op vlekken te wachten, maar je kan het eigenlijk nooit voorkomen. Knoeien met drinken of eten laten vallen op jouw prachtige vloerkleed kan gebeuren. Het is vervelend, maar je kan de meeste vlekken tegenwoordig erg goed behandelen. 

Previous «
Next »