• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Makkelijk meubels mixen en matchen in jouw interieur

Makkelijk meubels mixen en matchen in jouw interieur

  • Woon
  • september 26, 2017
  • Comments Off

Het kan zo leuk zijn, nieuwe woonkamer meubels uitzoeken, maar ook zo lastig! Vind maar eens dat perfecte bankstel of tapijt dat perfect voldoet aan al je wensen. Het aanbod is enorm, alles is zo mooi, de wooninspiratie op blogs en in tijdschriften vliegt je om de oren. Daarnaast heb je waarschijnlijk een budget waarbinnen de nieuwe aankopen moeten worden gedaan, én, niet geheel onbelangrijk, moeten deze matchen met de rest van je interieur. Want die nieuwe salontafel of hanglamp kan nog zo mooi zijn, het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw woonkamer straks is ingericht met een allegaartje aan meubels. Een eclectisch interieur is best hip, maar je wil niet weten hoe goed doordacht deze ogenschijnlijk “nonchalante” inrichtingen eigenlijk zijn.

Stem je interieur goed op elkaar af

Wat je stijl ook is, het is belangrijk dat er een lijn in je interieur zit. Alleen dan vormt de kamer uiteindelijk een geheel en zal je sneller tevreden zijn met het resultaat. Stem daarom kleur, materiaal en vorm goed op elkaar af. Wees echter ook niet té voorzichtig, risico’s nemen mag best. Een gekke uitspatting in de vorm van een uitgesproken meubelstuk of een muur in een opvallende kleur kan wonderen doen. Het houdt je interieur spannend en maakt de kamer uniek en eigen.

Persoonlijk en out-of-the-box

Neem bijvoorbeeld de grote trend van het Scandinavische wonen. Ga voor een witte basis, natuurlijke materialen als hout en houd het geheel vooral eenvoudig en functioneel. Liefhebbers van deze stijl voelen feilloos aan wat er wel en niet kan. Wie regelmatig websites, lifestyleblogs en Pinterest afstruint naar wooninspiratie, weet dat deze stijl vaak wordt gecombineerd met industriële elementen. Stoere materialen als metaal en beton in zwart- en grijstinten, vormen een mooi contrast met al dat wit en hout, maar passen tegelijkertijd ook perfect bij het minimalistische karakter van de Scandinavische stijl. Ook het toevoegen van neondetails geeft een stoere touch aan je interieur. Dit kan subtiel met washi tape of een leuke print, maar ook met de verlichting. Een grote trend op dit moment is namelijk de light bulb, misschien wel de meest minimalistische design verlichting ooit. Deze lamp bestaat namelijk uit niet meer dan een peertje aan een snoer. Het leuke is dat je deze lamp zelf kan samenstellen bij Flinders. Kies uit verschillende lichtbronnen, fittingen, snoeren en eventuele extra’s. Een snoer in een frisse, felle kleur geeft je woonkamer net dat beetje extra. Ben je juist op zoek naar een meer knusse, huiselijke sfeer? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooi Perzisch tapijt in warme roodtinten. Je zal zien wat een verschil dat maakt!

Een neutrale basis als uitgangspunt

Juist doordat deze stijl zo basic is, kan je er alle kanten mee op. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de Scandinavische stijl, ook meer klassieke of landelijke interieurs kunnen in de basis neutraal worden gehouden. Dit maakt het makkelijker om je woonkamer eens in de zoveel tijd een compleet nieuwe look te geven met slechts een aantal aanpassingen, zoals één nieuw meubelstuk of een paar accessoires. Bovendien voorkom je sneller grote miskopen die bij nader inzien absoluut niet binnen je interieur passen. En mocht je nou toch toe zijn aan een echte uitdaging, dan kun je je altijd wagen aan dat eclectische interieur en naar hartenlust gaan combineren met allerlei accessoires en living meubels…

 

Previous «
Next »